StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

PRIJELAZNI ROK Hrvatska reprezentativka opet napustila Ragusu i opet otišla u Španjolsku!

10. siječnja 2019. - 23:25
Ženski košarkaški klub Campus Promete, vodeći klub skupine 'B' Druge španjolske lige, objavio je kako je njihova nova igračica Carmen Miloglav, hrvatska reprezentativka, koja dolazi iz Ženskog košarkaškog kluba Ragusa iz Dubrovnika, člana Prve hrvatske lige. Navodi se kako je ove sezone 27-godišnja Miloglav imala po utakmici prosjek od 18,5 koševa, 7,7 asistencija, 6,6 skokova i 5,5 ukradenih lopti za 39 minuta provedenih u igri.

- Htjela bih zahvaliti treneru i klubu na povjerenju koje su iskazali odabravši me. Dolazim u ambiciozni klub koji želi rasti u sportskom smislu. Dijelim istu ambiciju - rekla je Miloglav, koja stiže nakon što je srpska reprezentativka Jovana Vukoje odlučila zaključiti igračku karijeru usred sezone te prihvatiti posao u FIBA, krovnoj košarkaškoj organizaciji. Inače, 32-godišnja Vukoje je u sezoni 2014./15. igrala za Ragusu skupa s Miloglav. Bila je itekako zaslužna za uspjeh dubrovačke ekipe pod vodstvom Zdravka Kitina, koja je te sezone prvi put u svojoj povijesti igrala finale Kupa 'Ružica Meglaj Rimac' te bila treća u prvenstvu.

Potvrđujući dolazak Miloglav Ženski košarkaški klub Campus Promete je istaknuo kako je 170-centimetara visoka Dubrovkinja već igrala u Španjolskoj, bila članica ne samo jednog od najboljih španjolskih, već europskih klubova - Parfumerías Avenide, te isto tako kako je jednu sezonu, prošlu, provela u Njemačkoj. Zanimljivo, Carmen je zadnje dvije sezone osvajala naslove prvaka, prvo Španjolske, a potom Njemačke.

Ragusa će teško moći nadoknaditi odlazak Carmen Miloglav, aktualne hrvatske reprezentativke.
19. travanj 2024 00:38