StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

DUBROVNIK JOŠ JAČI, SAD MU STIŽE SPLIT U GOSTE Podržite nas protiv jedne od naših najboljih momčadi, te pomognite Udruzi Dva skalina!

10. siječnja 2019. - 13:54
Dolazi Split u goste Dubrovniku. Danas drugoplasirani sastav Premijerlige, treći u Drugoj ABA ligi, inače naš najuspješniji klub u europskim kupovima, pet trofeja od čega su tri naslova europskog prvaka, suparnik je Dubrovnika u 3. krugu Kupa 'Krešimir Ćosić'. Ogled koji pobjednika vodi na Final 8, završni turnir, igra se u subotu, 12. siječnja, u Sportskoj dvorani u Gospinom polju s početkom u 18 sati. 

- Nakon dugo vremena imamo jednu značajnu utakmicu u Dubrovniku. Igramo protiv bivšeg trostrukog prvaka Europe, a danas jedne od naših najboljih momčadi. Nećemo naplaćivati ulaznice, ali se nadamo kako će svi koji dođu u subotu u Gospino polje uključiti se u humanitarnu akciju, te svojim prilozima, koji će se skupljati na ulazu u dvoranu, bit će postavljene dvije kutije, pomoći radu Udruge Dva skalina. Što se tiče rezultata našeg kluba s dvije pobjede smo izborili plasman u 3. krug Kupa 'Krešimir Ćosić' te stigli do ogleda sa Splitom, dok smo u prvenstvu na korak do prvog mjesta u Prvoj ligi - rekao je u uvodu konferencije za novinare, koja je održana u Valamar Dubrovnik President hotelu, Božo Koprivica, predsjednik Košarkaškog kluba Dubrovnik. 

Seniorska momčad je 2018. zaključila sa sedam pobjeda. Prošle godine je bila najbolja u Drugoj ligi, te se plasirala u Prvu, drugi razred hrvatske košarke. 

- Ušli smo u dobru seriju, pet pobjeda u prvenstvu te dvije u Kupu. Nastavak prvenstva je za deset dana. Sad nas prije toga čeka Kup utakmica sa Splitom, koji ima reprezentativce, koji ima tri stranca. Što se nas tiče sigurno je kako ćemo dati sve od sebe, a to se jedino i traži od naših igrača s obzirom na snagu Splita - dodao je Darko Kunce, šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik, koji je pomoćnik Željka Vreće u radu s prvom momčadi.  

- Nakon deset godina je Split opet u Dubrovniku - podsjetio je Kunce. Potom novost. Nakon što se u zadnjem kolu prvog dijela vratio Stipe Režić, sad je za nastavak sezone Dubrovnik vratio i Josipa Bobana. 23-godišnji razigravač je igrao za Dubrovnik i prošle sezone koju je počeo u Vrijednosnicama Osijek. U ljeto 2018. vratio se u matični Alkar, a sad ga evo opet u Gospinom polju.

- S njim smo postali jedan od glavnih kandidata za prvo mjesto u Prvoj ligi te za ulazak u Premijer ligu - istaknuli su Koprivica i Kunce. S tim se slaže i Maro Lučić, kapetan Dubrovnika. 

- Što se tiče Splita, lijepo je da se kroz utakmicu s njima vraćamo među najbolje - rekao je Lučić, koji je priželjkivao lakšeg suparnika u osmini finala, ne nekoga od 12 premiijerligaša, koji su se u natjecanje uključili u ovom 3. krugu, već jednog od trojice prvoligaša, koji su kao i Dubrovnik s uspjehom prošli prva dva kruga natjecanja te izborili osminu finala.

- Izvukli smo Split. Imat ćemo priliku vidjeti koja je to razlika između Prve lige i Premijerlige, koliko smo slabiji, tj. koliko možemo parirati u ovom trenutku jednoj od naših najboljih momčadi - naglasio je kapetan Dubrovnika.

Sedam dana poslije kup utakmice sa Splitom momčad Dubrovnika čeka start drugog dijela prvenstva u Prvoj hrvatskoj ligi, a na tom startu odmah derbi. Momčad trenera Željka Vreće gost je Sonik Puntamike, koja dijeli s 8 pobjeda i 3 poraza prvo mjesto s Jazinama Arbanasi i Dubravom. Dubrovnik, kao i Agrodalm, ima pobjedu manje od vodećeg trojca nakon prvog dijela sezone. U nastavak sezone Gospino polje ulazi sa željom da izbori plasman u najviši rang, Premijerligu, te na jesen dočeka opet Split, ali i Cedevitu, Cibonu, Zadar....
Anita Šetka: Zahvaljujući ovakvim gestama, ljudima dobrog srca, mi opstajemo
Hvala Košarkaškom klubu Dubrovnik koji je odlučio ne naplaćivati ulaznice, već da se na ulazu u dvorane u kutije skuplja prihod, koji će ići za pomoć našoj udruzi. Zahvaljujući ovakvim gestama, ljudima dobrog srca, mi opstajemo. Dođite svi na utakmicu u subotu, podržite naše momke u utakmici sa Splitom, te uz to učiniti dobro djelo - istaknula je na konferenciji za novinare Anita Šetka iz Udruge Dva skalina.

23. travanj 2024 18:22