StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

DUBROVČANIN UBACIO NAJVIŠE OVE SEZONE Hezonja prvi strijelac Knicksa u gostima kod prvaka

9. siječnja 2019. - 10:04
Mario Hezonja je bio prvi strijelac New York Knicksa u gostujućem porazu 122:95 od Golden State Warriorsa, koje je predvodio Klay Thompson sa čak 43 koša, a za koje je Kevin Durant ubacio 24 koša, Stephen Curry dodao 14 koševa i 14 asistencija, a Draymond Green imao 11 skokova i 10 asistencija. Dubrovčanin je u domu aktualnog prvaka ubacio 19 koševa, najviše ove sezone. Pogodio je 7 od 12 šuteva iz igre, te sva četiri slobodna bacanja. Imao je 6 skokova i 3 osvojene lopte. Proveo je u igri 25 minuta. Američki mediji u izvješčima s utakmice od igrača Knicksa ističu još samo Enesa Kantera, koji je ubacio 12 koševa i bio prvi skakač utakmice sa 16 skokova.

Warriorsi su serijom 13:0 u završnici prvog poluvremena od 48:49 stigli do 61:49, te više nisu dozvolili Knicksima da se izvuču iz minusa. Warriorsi su dobili zadnjih deset ogleda protiv Knicksa od čega pet kod kuće, slavili u zadnjih 15 od 17 utakmica. Knicksi ne znaju za pobjedu protiov Warriorsa od 30. ožujka 2014. godine kad su s 89:84 slavili u Oracle Areni. Ove sezone Warrios - Knicks 2:0. Ukoliko se ne dogodi čudo ove sezone te se na kraju Warriorsi i Knicksi ne nađu u velikom finalu onda je ovo bila posljednja utakmica Knicksa u Oracle Areni u Oaklandu. Naime, od iduće sezone Warriorsi sele, tj. vraćaju se na svoju stranu zaljeva, u San Francisco, u novu dvoranu, Chase Centar.

Prvak je pobjedom protiv Knicksa prekinuo niz od tri poraza u Oracle Areni (Los Angeles Lakers, Portland Trail Blazers i Houston Rockets), dok je u gostima dobio zadnje tri. S 27 pobjeda i 14 poraza nalazi se na drugom mjestu Zapada. Knicksi su jedna od tri momčadi Istoka koje ne znaju za uspjeh protiv Warriorsa u zadnjih pet sezona. Orlando Magic i Philadelphia 76ers su preostale dvije uz napomenu kako Warriorsi do kraja ove regularne sezone još imaju igrati s te dvije momčadi, i to s Orlandom jednom (kod kuće) odnosno oba puta s Philadelphiom (doma i u gostima).

Knicksi su s 10 pobjeda i 31 poraz na pretposljednjem, 14. mjestu Istoka. Dobili su tri od zadnjih 20 utakmica. U petak igraju u svom Madison Square Gardenu protiv Indiane Pacersa. Hezonja je zadnje tri utakmice dvoznamenkast u napadu: 10 koševa protiv Los Angeles Lakersa, 14 protiv Portland Trail Blazersa, te sad 19 koševa protiv Golden State Warriorsa.
25. travanj 2024 15:32