StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

KUP 'KREŠIMIR ĆOSIĆ' Dubrovniku dolazi trostruki europski prvak!

27. prosinca 2018. - 13:18
Košarkaši Dubrovnika doznali su suparnika u trećem krugu Kupa 'Krešimir Ćosić'. Bit će to Split, trenutno drugoplasirana momčad HT Premijer lige s 8 pobjeda i 3 poraza (vodi Cibona s 9/2) i šestoplasirana momčad ABA Druge lige sa 7 pobjeda i 5 poraza. Pobjednik ogleda između Dubrovnika i Splita, koji će se 12. siječnja 2019. igrati u Gospinom polju, plasirat će se na završni turnir najboljih osam. 

Dubrovnik je na diobi četvrtog mjesta drugog razreda, Prve hrvatske lige s omjerom pobjeda i poraza 7/4, pobjedom manje od vodećeg trojca (Jazine Arrbanasi, Dubrava i Sonik Puntamika). Split se, kao i preostalih jedanaest članova HT Premijer ligi, u natjecanje Kupa 'Krešimir Ćosić' uključio tek sad, dok je Dubrovnik s uspjehom prošao dva kruga. Prvo je kao gost dobio na splitskim Gripama Universitas, a nakon toga, kao domaćin u Čibači, savladao Đakovo

Split, krajem prošlog stoljeća trostruki europski prvak i dvostruki pobjednik europskog Kupa Radivoja Koraća, Kup 'Krešimira Ćosića' osvajao je pet puta (1992., 1993., 1994., 1997. i 2004. godine) i još dva puta je igrao u finalu (1996. i 1999. godine). Cibona je sa sedam naslova i još devet nastupa u finalu najuspješniji klub natjecanja. Naslov brani Cedevita, koja je finalist od 2012. godine, a koja je slavila 2012., 2014., 2015., 2016., 2017. i 2018. godine. Šest puta je pobjednik bio i Zadar, dok je još samo Zagreb osvajao trofej, i to tri puta. 

Prvi strijelac Splita ove sezone u HT Premijer ligi je Slovenac Maj Kovačević s 13,8 koševa po utakmici, prvi skakač je Amerikanac Michael Jamal Cobbins s 8.3 skoka po utakmici, a prvi razigravač Mate Kalajžić sa 4.2 asistencije po utakmici. Trener Splita je Vladimir Anzulović
Pobjednik iz Gospina polja će na pobjednika Hermes Analitica - Gorica!
Ostali parovi osmine finala: Sonik Puntamika - Cibona, Jazine Arbanasi - Zadar, Vrijednosnice Osijek - Cedevita, Zabok - Alkar, Šibenik - Bosco, Hermes Analitica - Gorica te Pula - Adria Oil Škrljevo. 

Već se zna kako će u četvrtfinalu završnog turnira, redom, igrati pobjednik Sonik Puntamika/Cibona i pobjednik Pula 1981./Adria Oil Škrljevo, zatim pobjednik Jazine Arbanasi/Zadar - pobjednik Šibenik/Bosco, treći par je pobjednik Vrijednosnice Osijek/Cedevita - pobjednik Zabok/Alkar, a u četvrtom četvrtfinalu će se ogledati pobjednik ogleda Dubrovnik - Split i pobjednik ogleda Hermes Analitica - Gorica.

U prvom polufinalu igraju pobjednici prva dva četvrtfinala, a u drugom pobjednici trećeg i četvrtog četvrtfinala. 

19. travanj 2024 11:39