StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ITALIJA Perić došao 'doma', te pokazao da je i dalje onaj stari!

26. prosinca 2018. - 20:57
Hrvoje Perić je na blagdan svetog Stjepana skoknuo tamo gdje je proteklih pet sezona 'žario i palio'. U dom Umana Reyer Venezie stigao je sad u dresu Alma Triestea. Perić je prije dvije sezone vukao i doveo Umana Reyer Veneziu do naslova prvaka Italije, uspjeha kojeg je klub iz drevnog grada čekao pune 74 godine, a prošle sezone i do prvog europskog trofeja u klupskoj povijesti – FIBA Europa kupa. Danas je pak vukao i doveo svoj novi klub do treće uzastopne pobjede u talijanskom prvenstvu, pete u zadnjih šest utakmica, ukupno sedme, a zaustavio pobjednički niz svog dojučerašnjeg kluba.

Alma Trieste je slavila kod Umana Reyer Venezie s 83:75 u 12. kolu talijanskog prvenstva te sad ima sedam pobjeda i pet poraza. Umana Reyer Venezia je i dalje druga (9/3), ali sad s tri pobjede manje od lidera. Milano vodi sa svih 12 pobjeda.

Inače, sve ostalo je bilo po starom u domu Umana Reyer Venezie kad u njemu igra Perić. Dubrovčanin je bio najbolji igrač utakmice. Prvi strijelac sa 14 koševa i prvi skakač sa 7 skokova Alma Triestea. Valorizacija 19 – nitko bolji od njega. Za 23 minute pogodio je 5 od 8 šuteva za dva te 4 od 7 slobodnih bacanja. Plus imao 2 asistencije i 1 osvojenu loptu.

Do kraja 2018. Alma Trieste ima odigrati još jednu utakmicu. U 13. kolu domaćin je Brindisiju, i to u nedjelju, 30. prosinca.
19. travanj 2024 15:06