StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

PRVA HRVATSKA LIGA (M) Dubrovnik nanizao sedam pobjeda za oproštaj od 2018. godine, te stigao na samo pobjedu od vrha!

23. prosinca 2018. - 10:20
Sedam pobjeda u nizu ostvarili su košarkaši Dubrovnika, pet u natjecanju Prve hrvatske lige, te dvije u Kupu 'Krešimir Ćosić'. Ne znaju za poraz od 11. studenog. Godinu u kojo su izborili viši rang zaključili su uspjehom u 11. kolu Prve hrvatske lige, i to ostvarenim u gostima. Dubrovnik je u Kaštel Sućurcu s 83:68 bio bolji od Ribola Kaštela, te sad ima sedam pobjeda i četiri poraza, samo pobjedu manje od lidera, Dubrave (Jazine Arbanasi također imaju 8/3, a Sonik Puntamika 7/3 i utakmicu manje). Među pet najboljih je i Agrodalm, koji ima isti učinak kao i Dubrovnik. 

Dubrovnik je odlično otvorio utakmicu u Kaštel Sućurcu. Prvu četvrtinu dobio sa 16 razlike (31:15). U drugoj, u kojoj je imao 19 koševa viška (34:15), nije bio dobar. Ribola Kaštela je do poluvremena stigla na šest koševa zaostatka (36:42), a serijom 7:0 početkom nastavka i povela sa 43:42. Međutim, nakon toga opet Dubrovnik kakav je bio u prvoj četvrtini. Do kraja treće četvrtine je bio uspješniji od domaćina s 22:16, dok je zadnju četvrtinu dobio s 19:9.

Petar Dubelj je bio prvi strijelac s 25 koševa, Ivan Vodopija je postigao 16, Toni Mustapić 10, Stipe Režić, povratnik u redove Dubrovnika, 8, Nikola Došen i Jure Boban po 7, Maro Lučić 4, Petar Koprivica, Filip Vujičić i Vlaho Raguž po 2. Još su pod vodstvom Željka Vreće igrali Antonio Petrović i Vedran Soko.

Dubrovnik sad iščekuje četvrtak, 27. prosinca i ždrijeb trećeg kruga Kupa 'Krešimir Ćosić'. Doznat će protiv koga će igrati 12. ili 13. siječnja 2019. godine. Novi uspjeh ga vodi na Final Eight, koji se igra od 14. do 17. veljače. Prvenstvo prvoligaša se pak nastavlja 19. siječnja 2019. godine kada je u prvom kolu drugog dijela gost Sonik Puntamike u Zadru.
Borba za Final 8 Kupa!
Ukoliko Dubrovnik za suparnika u trećem krugu Kupa 'Krešimir Ćosić' izvuče premijerligaša (Cedevita, Cibona, Zadar, Hermes Analitica, Zabok, Alkar, Vrijednosnice Osijek, Split, Šibenik, Gorica, Adria Oil Škrljevo ili Bosco), tada će biti domaćin, a ukoliko izvuče nekoga od tri preostala sastava koja su, kao i on, prošli prva dva kruga, i koji su, kao i on, članovi Prve hrvatske lige, tada će ždrijeb odlučiti i o tome tko će u trećem krugu biti domaćin. Uz Dubrovnik su kroz prva dva kruga prošli uspješno Sonik Puntamika, Pula 1981. i Jazine Arbanasi. Pobjeda u trećem krugu vodi na završni turnir najboljih osam!

24. travanj 2024 03:14