StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKA EUROLIGA

MORAČA KOBNA ZA BASKONIJU I CSKA, A SAD I ZA BARCELONU Ante Tomić: 'U napadu je bilo - Bože, pomozi!'

Piše PSD.
7. prosinca 2018. - 09:10
PODGORICA Tekst i slike: Tonči Vlašić

Nikad nije lako kad izgubiš, ali nismo, mišljenja sam, odigrali lošu utakmicu, pogotovo u obrani. Primili smo manje od 70 koševa što je za gostujuću utakmicu manje, više u redu, ali naprijed, u napadu, bilo je - Bože, pomozi! Nismo imali rješenja prema naprijed. To nam se na kraju odbilo o glavu – rekao je Ante Tomić, kapetan Barcelone nakon poraza u Podgorici od Budućnosti sa 67:64. Svlačionicu Barcelone nitko od igrača nije napuštao gotovo sat nakon utakmice. Dubrovčanin je izašao prvi.

Svetislav Pešić, trener momčadi iz Blaugrane, nakon utakmice je 'rigao vatru' u dvorani Morača. Gledao je dugo, dugo statistiku utakmice. Non stop je ulazio i izlazio iz svlačionice, te su svi mogli čuti što misli. 

- Napadački skok slab. Samo 11 slobodnih bacanja smo šutirali, dakle, nismo bili agresivni u napadu – rekao je Pešić poslije na konferenciji za novinare, kad je došao do zraka. Čestitao je domaćinu na pobjedi.

Domaćin - 'lud od sreće'. Budućnost, debitant u Euroligi, koja je sezonu otvorio s 0/6, nanizala je tri pobjede kod kuće. Prvu pobjedu ostvarila je u 7. kolu protiv Baskonije kad je oborila rekord postignutih trica na jednoj utakmici Eurolige – čak 21. To je uspjela iz 34 pokušaja. Potom još veći mirakul u 9. kolu. Prva je zaustavila ove sezone moskovski CSKA, i opet je trice šutirala s više od 60 posto uspješnosti. Pogodila ih je 14, a sad u 11. kolu zaustavila je u svojoj dvorani i lidera španjolskog prvenstva – Barcelonu.

Za razliku od dvije prethodne utakmice nisu suparnika uništili tricama, pogodili su (samo) 7 od 24 šuta, ali su dvije trice Nemanje Gordića, kad je Barcelona četiri minute prijem kraja povela s 59:54, vratile domaćina u život. Gordić je za dvije minute ubacio osam koševa u nizu. Potom je pogodio za domaćina i Edwin Jackson za seriju Budućnosti od 10:0 i preokret. S druge strane Barcelona je promašivala, griješila (isteklo pet sekundi, a nisu ubacili loptu u igru). Na kraju su pogriješili i suci. Nisu svirali korake Budućnosti, ali je unatoč svemu Barcelona opet imala priliku. Adam Hanga je šutirao tricu sa zvukom sirene za produžetak. Nije uspio, te su domaći igrači dugo ostali na parketu te slavili s više od pet tisuća svojih navijača novu, treću pobjedu. Barcelona je brzo napustila parket te otišla u svlačionicu u kojoj se zadržala dugo, dugo.

Barcelona ima šest pobjeda i pet poraza. Tomić je prvi pogodio na utakmici za vodstvo 2:0. Igrao je ukupno 26 minuta. Za dva je pogodio 5 od 8 šuteva. Promašio je oba slobodna bacanja. Imao je 6 skokova, tri asistencije, jednu osvojenu i dvije izgubljene lopte, te jednu blokadu. Dvoznamenkast u napadu kod Barcelone bio je još samo Adam Hanga s 12 koševa. Nemanja Gordić i Earl Clarks s po 12 koševa, te Danilo Nikolić s 11 koševa predvodili su napad Budućnost Voli.

U 12. kolu, 13. prosinca, Barcelona Lassa je gost Real Madrida.
 
Radović glavni u Munchenu
Sreten Radović je bio glavni sudac ogleda 11. kola Eurolige u Munchenu između Bayerna i Khimkija. Domaćin je slavio sa 72:65, te stigao do svoje pete pobjede, dok je Khimki ostao na četiri. Upisao sedmi poraz.

24. travanj 2024 03:00