StoryEditorOCM
KošarkaHRVATSKI KOŠARKAŠKI KUP 'KREŠIMIR ĆOSIĆ'

NAKON UNIVERSITASA PALO I ĐAKOVO Dubrovnik među 16 najboljih!

2. prosinca 2018. - 19:55
Dubrovnik je među 16 najboljih u hrvatskom Kupu 'Krešimir Ćosić'. Nakon što je u srijedu savladao u Splitu Universitas sa 74:57, sad je u drugom krugu natjecanja dobio kao domaćin u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka Đakovo, i to uvjerljivo – 82:56 (15:11, 18:14, 32:10, 17:21). Dubrovnik je jedan od četiri sastava iz Prve hrvatske lige (i nižih liga) koji je izborio treći krug u kojem se u natjecanje uključuje dvanaest klubova članova HT Premijer lige, prvog razreda hrvatske košarke.

Ždrijeb će odlučiti protiv koga će Dubrovnik igrati. Ukoliko za suparnika izvuče premijerligaša (Cedevita, Cibona, Zadar, Hermes Analitica, Zabok, Alkar, Vrijednosnice Osijek, Split, Šibenik, Gorica, Adria Oil Škrljevo ili Bosco), tada će biti domaćin, a ukoliko izvuče nekoga od tri preostala sastava koja su, kao i on, prošli prva dva kruga, i koji su, kao i on, članovi Prve hrvatske lige, tada će ždrijeb odlučiti i o tome tko će u trećem krugu biti domaćin. Uz Dubrovnik su kroz prva dva kruga prošli uspješno Sonik Puntamika, Pula 1981. i Jazine Arbanasi.

Petar Dubelj i Ivan Vodopija su s po 18 koševa bili prvi strijelci Dubrovnika protiv Đakova, Jure Boban je ubacio 12, Nikola Došen 11, Maro Lučić 7, Filip Vujičić 6, Niko Stasjuk 4, Antonio Petrović, Vedran Soko i Petar Koprivica po 2 koša. Vujčić i Vodopija su imali po 10 skokova, Dubelj 8 asistencija… još su pod vodstvom trenera Željka Vreće za Dubrovnik igrali Toni Mustapić i Jakov Vujičić.
25. travanj 2024 01:17