StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA

NAJBOLJA UTAKMICA DUBROVNIKA Roko Prkačin u Gospinom polju

18. studenog 2018. - 00:56
Dubrovnik je sa 108:80 savladao Rudeš u Gospinom polju te je nakon 7. kola na omjeru pobjeda i poraza 3/4, dok je suparnik za kojeg igra jedan od najvećih talenata europske košarke, Dubrovčanin Roko Prkačin, ostao na jednoj pobjedi.

Darko Kunce, šef struke Dubrovnika, podvukao je nakon utakmice kako su Petar Dubelj, Nikola Došen, Ivan Vodopija i ostali odigrali najbolju utakmicu ove sezone, bili silno raspoloženi, dok je s druge strane Rudeš imao loš dan.

- Rudeš ima dobru momčad za ovaj rang natjecanja, ali je ovaj put bio slab, a Dubrovnik baš, baš dobar – ponovio je Kunce ono što je rekao i u najavi utakmice.

Dubelj je bio prvi strijelac s 23 koša, imao je 3 skoka, 6 asistencija, 4 osvojene lopte, a na njemu su igrači Rudeša napravili osam prekršaja. Pogodio je Dubelj 8 od 12 šuteva iz igre. Vodopija je šutirao još bolje (10/12). Bio je drugi strijelac Dubrovnik (21 koš). Plus imao je 2 skoka, 7 asistencija i 3 osvojene lopte. Došen je po valorizaciji bio treći najbolji igrač Dubrovnika, iza Dubelja i Vodopije. Postigao je 12 koševa, imao 5 skokova, 6 asistencija, 3 osvojene lopte… Jure Boban je bio treći strijelac sastava trenera Željka Vreće s 18 koševa. Dvoznamenkast u napadu bio je i Vlaho Raguž s 13 koševa, 4 skoka i 3 osvojene lopte. Koš Rudeša pogađali su još Vedran Soko (7 koševa, 2 skoka i 6 asistencija), Antonio Petrović (5), Toni Mustapić (5 koševa, 3 skoka, 2 asistencije), Maro Lučić (2) i Jakov Vujičić (2). Igrali su svi, i Niko Stasjuk te Petar Koprivica.

Roko Prkačin je član prve petorke Rudeša. Igrao je protiv Dubrovnika 23 minute. Postigao je 6 koševa, imao 5 skokova, 2 asistencije, 2 osvojene lopte… Prkačin je s kadetskom reprezentacijom Hrvatske osvojio naslov prvaka Europe. Izabran je za najboljeg igrača prvenstva. U drugi utorak, 26. studenog, proslavit će 16. rođendan. Utakmica s Dubrovnikom mu je šesta u njegovoj prvoj seniorskoj sezoni. Nakon 7. kola je prvi je skakač momčadi, a jedanaesti skakač Prve hrvatske lige sa 7.2 skoka po utakmici. Drugi je strijelac Rudeša s prosjekom od 9.8 koševa. Treba spomenuti i prosjek od 2.2 asistencije po utakmici. Protiv Đakova u 3. kolu, do danas jedinoj pobjedi Rudeša, Roko je ostvario svoj prvi 'double double' u seniorskoj konkurenciji (17 koševa i 11 skokova).

Na vrhu Prve hrvatske lige nakon 7. kola je Sonik Puntamika sa 6/1, Agrodalm i Dubrava imaju po 5/2, a Jazine Arbanasi 5/1 i utakmicu manje. Dubrovnik je peti s 3/4, koliko ima i šesto Đakovo. Zapruđe je sedmo s 3/3 i utakmicom manje, osmi Kvarner 2010. ima također 3/3 i utakmicu manje. Ribola Kaštela i Pula 1981. su na omjeru pobjeda i poraza 2/5, Universitas ima 2/4 i utakmicu manje, dok je Rudeš posljednji s 1/6.

U 8. kolu, 24. studenog, Dubrovnik je gost Zapruđa.
Kunce: Sezona adaptacije
Bili smo vrlo oprezni u najavi sezone jer smo debitanti u ligi i sve nam je novo. Mogli smo imati pobjedu više. Ostaje žal za susretom protiv Agrodalma u Zagrebu, imali smo sekundu prije kraja slobodno bacanje za pobjedu.... Ovo je za nas sezona adaptacije, izuzetno smo zadovoljni igračima, njihovim ponašanjem i pristupom utakmicama. Činjenica je kako imamo puno onih koji rade, a s druge strane i učenike i studente. Nažalost, ne mogu redovito trenirati i trebalo je pronaći kompromis. Vjerujem da smo u tome i uspjeli. Na kraju prvog dijela prvenstva, podvući ćemo crtu, vidjeti jesmo li bliže vrhu ili donjem dijelu tablice i na osnovu toga donijeti plan za nastavak sezone. Sve je u skladu s očekivanjima i trenutnim financijskim mogućnostima kluba – istaknuo je Kunce.

18. travanj 2024 10:37