StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ĐIR EUROPOM Perić u Italiji dresove mijenja, ali ćud nikada

4. studenog 2018. - 22:33
ITALIJA Hrvoje Perić je zbog ozljede propustio prve dvije utakmice nove sezone. Na parket se vratio krajem prošlog mjeseca te doprinio da Alma Trieste u iduće tri utakmice ostvari dvije pobjede. U 5. kolu Alma Trieste je s 96:79 dobila kod kuće Pistoia, a Dubrovčanin je bio prvi strijelac. Počeo je utakmicu u petorci. Igrao je ukupno 26 minuta te ubacio 23 koša. Pogodio je Hrvoje 11 od 17 šuteva za dva, te jedno dodatno bacanje. Imao je uz to 3 skoka i 3 asistencije. Novi prvoligaš je sad na učinku od 2 pobjede i 3 poraza, te dijeli deveto mjesto u konkurenciji šesnaest prvoligaša.

Dubrovčanin je u Alma Trieste stigao ovo ljeto nakon pet sezona u dresu Umana Reyer Venezie. Brojke potvrđuju kako je među najzaslužnijima što je klub iz Venecije prije dvije sezone, a nakon 74 godine čekanja, osvojio naslov prvaka Italije, a prošle sezone i prvi europski trofej u svojoj povijesti, FIBA Eurocup. Koliko je samo utakmica bio najbolji igrač Umana Reyer Venezie, a dosta puta ne samo najbolji igrač svoje ekipe, već i utakmice, pa i igrač kola. Tako je u zadnje dvije utakmice ove sezone u dresu novog kluba. Perić je ne samo prvi strijelac svog sastava, već utakmice!

ŠPANJOLSKA Ante Tomić je s Barcelonom Lassa doživio prvi poraz u prvenstvu, koje je otvorio sa šest pobjeda.  Fuenlabrada je bila bolja na svom parketu sa 79:73. Tomić je igrao 17 minuta. Postigao je 9 koševa (4/6 šut za dva, alobodna bacanja 1/5), imao 4 skoka i 1 asistenciju. Prvi poraz doživio je i Real Madrid, koji je izgubio kod kuće, i to od MoraBanc Andorra sa 107:105. Sad su tri ekipe na vrhu sa 6/1. Treća je Baskonia, koja je bila uspješna u 7. kolu.

MAĐARSKA Lukša Andrić je slavio sa Szolnoki Olajom u derbiju 6. kola mađarskog prvenstva, i to je od ZTE na njegovom parketu bio bolji sa čak 21 koš razlike (96:75). Dubrovčanin je u pet pobjedu aktualnog prvaka ugradio 7 koševa (šut 3/7 iz igre, 1/2 slobodna bacanja), 6 skokova, 1 asistenciju i 1 blokadu. Szolnoki Olaj dijeli prvo mjesto s Pecsi VSK, dok je ZTE ostao na četiri pobjede. Doživio je drugi poraz, te je sad treći u konkurenciji četrnaest prvoligaša.
24. travanj 2024 23:01