StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

PRVA HRVATSKA LIGA (Ž) Prvak prejak za novu Ragusu, Carmen tako blizu 'triple double'

6. listopada 2018. - 22:17
Ragusa je porazom kod kuće počela novu sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi. Očekivanim jer je suparnik bio Medveščak, aktualni prvak, koji juri prema svom šestom uzastopnom naslovu prvaka Hrvatske. Medveščak je slavio protiv Raguse s 87:60.

Ragusa je doživjela dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je igrala finale Kupa Hrvatske i polufinale doigravanja za naslov prvaka: u upravi, u stručnom stožeru, te samoj ekipi. Novi je predsjednik (Tomislav Tabak umjesto Maria Benića), novi je tajnik (Alma Majstorović umjesto Stojana Kovačevića), novi je trener (Cvetana Matić umjesto Zdravka Kitina). Nema trenutno niti jedne igračice sa strane. Otišle su ovog ljeta Katarina Matijević, Josipa Zovko, Ina Marin, Marta Erslan i Karla Kalajžić. Od domaćih nema Petre Stanković, koja je zaključila karijeru. Vratila se Carmen Miloglav. Upražnjena mjesta popunile su mlade igračice.

Ana Haklička je ubacila 27 koševa protiv Medveščaka, te imala 6 skokova i 3 asistencije. Miloglav je ostvarila 'double double', a samo jedna asistencija joj je nedostajala do 'triple double' (11 koševa, 10 skokova i 9 asistencija). Koš Medveščaka još su pogađale: Marija Pocrnjić (9), Katarina Zarač i Mihaela Pavlović po 6, te Leona Kristić (1 koš). Još su igrale Lucija Papić i Ani Putica. Romana Stojanović se vraća nakon ozljede, ali još nije spremna. Po svemu sudeći pomoći će u drugom dijelu sezone. U zapisniku utakmice 1. kola bile su još Tea Ivanišević, Darija Tomović i Paula Mojaš.

U 2. kolu Ragusa je 13. listopada gost Broda na Savi.
19. travanj 2024 01:32