StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

AKCIJA LITVA I POLJSKA Anzulović pozvao Dubrovčanina

23. kolovoza 2018. - 13:21

Dubrovčanin Hrvoje Perić nalazi se na popisu izbornika Dražena Anzulovića. Hrvatsku košarkašku reprezentaciju očekuje treći krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojem naše očekuje 14. rujna ogled s Litvom u Osijeku, te tri dana poslije utakmica u Gdanjsku protiv Poljske. Okupljanje reprezentativaca je 29. kolovoza u Zagrebu. Pripreme će reprezentacija odraditi u Svetom Martinu. Azulović je dogovorio dvije provjere, i to s reprezentacijom Slovenije. Prvo 5. rujna u Varaždinu te tri dana poslije u Celju.

Na popisu izbornika za treći krug kvalifikacija za SP su četvorica NBA igrača, i to Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac i Ante Žižić. 

Perić je nakon pet sezona igranja za Umana Reyer Veneziju s kojom je 2017. osvojio naslov prvaka Italije, a ove godine FIBA Europa kup, preselio u redove Alma Triestea, također talijanskog prvoligaša. Ostalo je upisao u povijesti kluba iz Venecije kako je bio najbolji igrač u oba najveća uspjeha kluba, osvajanju naslova prvaka nakon 74 godine, te prvog europskog trofeja u klupskoj povijesti. Prošle sezone je 32-godišnji Perić u tri natjecanja s Umana Reyer Venezijom imao prosjek od gotovo 12 koševa i 5 skokova po utakmici.

23. travanj 2024 15:18