Sport Košarka

KOŠARKA

EUROPSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 18 GODINA Hrvatska 11., Vujičić pogađao, skakao, blokirao

KOŠARKA

Hrvatska je zauzela na jedanaesto mjesto na Europskom prvenstvu za košarkaše do 18 godina, koje se održalo u Latviji, a gdje je Srbija u finalu sa 99:90 dobila domaćina. Broncu je osvojila Francuska, koja je u utakmici za treće mjesto savladala Rusiju 79:70.

Naši su u utakmici za 11. mjesto dobili Tursku u produžetku sa 74:72. Filip Vujičić, košarkaš Dubrovnika, bio je drugi strijelac i drugi skakač naše reprezentacije, te prvi bloker u posljednjoj utakmici naših na EP-u. Za 34 minute provedene u igri postigao je 16 koševa (za dva šut 6/8, za tricu 0/3, te slobodna bacanja 4/7), imao 7 skokova i 2 blokade. Prvi strijelac i skakač Hrvatske protiv Turske bio je Jure Planinić s 24 koša i 12 skokova.

Dubrovčanin je EP zaključio s prosjekom od 9.6 koševa, 5,4 skoka i 2,1 asistenciju po utakmici. Bio je 37. strijelac, 19. skakač i 24. asistent prvenstva na kojem je nastupilo 16 reprezentacija. Hrvatska je u skupini dobila Latviju, a izgubila od Italije i Grčke. Potom je u osmini finala poražena od Njemačke nakon čega je dobila Ukrajinu. Potom poraz od Španjolske, te na kraju pobjeda protiv Turske.  

U vodstvu reprezentacije Hrvatske na EP-u u Latviji bio je Dubrovčanin Darko Kunce, instruktor HKS-a.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije