StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

EUROPSKO PRVENSTVO DO 20 GODINA Medalja stiže u Hrvatsku, jedna će u Mokošicu, jedna u Dubrovnik, koja, zlatna ili srebrna?

22. srpnja 2018. - 00:25

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina ostvarila je povijesni uspjeh, osvojila je prvu medalju na prvenstvima Europe, a kojeg će sjaja biti – zlatnog ili srebrnog – odgovor ćemo dobiti nakon nedjeljnog finala u kojem će igrati protiv Izraela.
Hrvatska je u polufinalu dobila domaćina, Njemačku, sa 69:61, dok je u drugom polufinalu Izrael nadigrao Francusku s 83:57.

U sastavu Hrvatske igra i Domagoj Proleta iz Mokošice. Sjajan u četvrtfinalu, 12 njegovih koševa bez promašaja iz igre, pogodio je svih pet šuteva od čega dvije trice, u polufinalu je vrlo brzo upao u probleme s osobnim pogreškama. Prvi strijelci Hrvatske u polufinalnom srazu protiv Njemačke bili su Krešimir Ljubičić i Mate Kalajžić s po 18 koševa, Kalajžić je ostvario double double (11 skokova), Mateo Čolak je ubacio 14 koševa…

Hrvatska, koju vodi izbornik Damir Rajković, pomoćnik mu je Aleksandar Ščepanović, koji je između ostalog igrao za Dubrovnik, u njemačkom Chemnitzu je dobila sve utakmice. Francusku, Ukrajinu i Španjolsku u skupini, Veliku Britaniju u osmini finala, Italiju u četvrtfinalu te sad Njemačku u polufinalu. Izrael je prvenstvo počeo porazom od Njemačke 60:59, a nakon toga je dobio Rumunjsku i Grčku u skupini, Švedsku u osmini finala, Španjolsku u četvrtfinalu te Francusku u polufinalu.

U vodstvu hrvatske reprezentacije na EP-u je Dubrovčanin Darko Kunce

23. travanj 2024 09:16