StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVČANIN OSTAJE U NAJJAČOJ KOŠARKAŠKOJ LIGI SVIJETA

NEW YORK, NEW YORK Mario Hezonja ostvario san. Novi je član Knicksa!

2. srpnja 2018. - 13:12

Mario Hezonja ostaje u NBA ligi, ali ne ostaje u Orlandu. Nakon tri godine igranja za Magic seli u New York te 23-godišnji Dubrovčanin postaje član Knicksa

- Počnite širiti vijest.... Želim biti dio njega, New York, New York! Vrlo sam uzbuđen da ću se pridružiti Knicksima i igrati za trenera Fizdalea! San sam doživio! - napisao je Hezonja na twitteru objavivši svoju sliku u kojoj je u trenerci New Yorka. 

Sam Mario je tako potvrdio jučerašnje natpise.

- Hezonja je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 6,5 milijuna dolara - napisao je jučer ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski. 

Hezonja je iz Barcelone preselio u Orlando u ljeto 2015. godine. Debi za Magic je imao 28. listopada 2015. protiv Washington Wizardsa. U tri sezone odigrao je 219 utakmica za Magic od čega je 41 put utakmicu počeo u petorci. Postigao je ukupno 1517 koševa  (prosjek 6.9 koševa po utakmici). Plus, ubacio je točno 200 trica uz 33,2 posto šuta. Zanimljivo, njegov prvi šut u NBA-u je bila trica, koju je pogodio u spomenutoj utakmici protiv Wizzardsa u Amway Areni u Orlandu. U protekle tri sezone imao je 603 skoka (prosjek 2.8) i 277 asistencija (prosjek 1.3). U sedam utakmica je postigao 20 i više koševa, dok je dva puta ostvario 'double double'. 

New York Post ne spominje te njegove ukupne brojke već uz vijest da je novi član Knicksa ističe njegov učinak prošle sezone, kada je Magic upao u probleme s ozljedama, te je Hezonja dobio priliku igrati i dokazao, pogotovo u zadnja tri mjeseca sezone, kako mu je mjesto u NBA ligi. Gotovo svaku utakmicu je bio dvoznamenkast, a nekoliko puta najbolji strijelac momčadi i utakmice. Prošlu sezonu Hezonja je zaključio s gotovo 10 koševa i 4 skoka po utakmici. Igrao je u prosjeku 22 minute. Kad se u obzir uzmu samo utakmice u zadnja tri i pol mjeseca, sve je to izgledalo daleko, daleko bolje. U veljači je imao prosjek od čak 15.5 koševa i 5 skokova po utakmici, a u travnju prosjek od 13,9 koševa i 5,3 skoka...

Knicksima to nije promaknulo. Hezonja ostaje u NBA-u! Njegov novi dom je Madison Square Garden!

24. travanj 2024 22:01