StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

MAĐARSKA Lukša Andrić 'skuhao' gulaš Szombathelyju u prvoj utakmici finala!

11. lipnja 2018. - 02:46

Szolnoki Olaj je dobio prvu utakmicu finalne serije za naslov prvaka Mađarske. Kod kuće je bio bolji od Szombathelyja s 82:76. Najbolji u redovima domaćina bio je Lukša Andrić, koji je ostvario 'double double'. Dubrovčanin je postigao 17 koševa i imao 10 skokova. Na njemu su igrači Szombathelyja napravili osam prekršaja. Andrić je pogodio 8 od 11 šuteva za dva te jedno od četiri slobodna bacanja. Imao je i jednu asistenciju.

U izvješćima stoji kako je Szolnoki Olaj zahvaljujući baš Andriću posljednju četvrtinu dočekao sa sedam koševa prednosti (60:53) te tu prednost znao sačuvati do kraja.

Tri pobjede su potrebne za naslov prvaka. U utorak, 12. lipnja, Szombathely je domaćin druge utakmice finala, dok je Szolnoki Olaj domaćin treće, koja se igra u četvrtak, 14. lipnja. Eventualna četvrta utakmica finala igrala bi se u domu Szombathelyja, a eventualna peta, majstorica, u domu Szolnoki Olaja. Andrić je u prvoj utakmici finala imao valorizaciju 29! Naravno, nije bio samo prvo ime Szolnoki Olaja, već i utakmice!

20. travanj 2024 16:05