StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ŠPANJOLSKA Majstor Ante Tomić produžio polufinalnu seriju!

Piše PSD.
9. lipnja 2018. - 03:09

Ostala je Barcelona u igri za finale španjolskog prvenstva. Real Madrid još ne zna protiv koga će se boriti za naslov, Baskonie ili Barcelone? Baskonia je dobila prve dvije utakmice polufinalne serije kod kuće, a u trećoj, prvoj u Blaugrani, slavila je Barcelona sa 67:65. Četvrta utakmica se igra u nedjelju, također u domu Barcelone. Ako opet dobije Barcelona, igrat će se majstorica u domu Baskonie u utorak, 12. lipnja. Real Madrid je u polufinalu s 3:0 u pobjedama bio bolji od Gran Canarie.

Ante Tomić je bio junak prve pobjede Barcelone u polufinalu. Za 26 minuta na parketu ubacio je 15 koševa i imao 7 skokova. Pogodio je 7 od 9 šuteva za dva, te jedno od dva slobodna bacanja. Imao je uz sve to 2 asistencije te 3 blokade. Španjolski mediji ističu kako je Tomić vodio i odveo svoju momčad do pobjede s kojom je produžena polufinalna serija.

Baskonia je tricom minutu prije kraja povela sa 65:64. Nakon toga Tomić pogađa za 66:65 za Barcelonu, koja se obranila, te sekundu prije kraja izborila dva slobodna bacanja. Tomić je prije trice Baskonie asistirao za vodstvo 64:62.

Tomić je s tri blokade protiv Baskonie stigao do brojke od 46 blokada u doigravanju te je ušao u TOP 10 svih vremena španjolskog prvenstva, a s valorizacijom 26, koju je imao u trećoj utakmici polufinalne serije, sad je treći najučinkovitiji igrač Barcelone u povijesti u doigravanju za naslov prvaka Španjolske. Ispred njega su samo dvije legende kluba, koje su odigrale 18 odnosno više od 20 sezona za Barcelonu, Juan Antonio San Epifanio i Juan Carlos Navarro. Tomić je u Barcelonu stigao u ljeto 2012. godine.

T.V.

16. travanj 2024 22:05