StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

DOBILI MAJSTORICU TE IZBORILI POLUFINALE Tomić opet odličan, a kad je tako, nema zime za Barcelonu!

1. lipnja 2018. - 23:51

MoraBanc Andorra je imala povijesnu priliku izboriti po prvi put polufinale doigravanja za naslov prvaka Španjolske nakon što je iznenadila Barcelonu na startu četvrtfinalne serije, slavila usred Barcelone sa čak 94:76. Međutim, nije uspjela potom kod kuće stići do druge pobjede, a na kraju nije uspjela ni još jednom, u majstorici, slaviti u Blaugrani. Barcelona ide u polufinale. U drugoj utakmici u gostima Ante Tomić i ekipa su bili bolji s 85:81, a u trećoj, odlučujućoj, bili uvjerljivi s 91:71.

Tomić najbolji u drugoj, ali i u trećoj utakmici. U drugoj 19 koševa, 6 skokova i 4 asistencije, a u trećoj je opet pljeskom ispraćen s terena. Bio je u majstorici najbolji strijelac, točnije, podijelio je taj laskavi naslov, te najbolji skakač, i to ne samo Barcelone, već utakmice. Jedini koji je ostvario 'double double'. Dubrovčanin je za 27 minuta provedenih u igri postigao 15 koševa i imao 10 skokova. Za dva je pogodio 7 od 12 šuteva te jedno od dva slobodna bacanja. Plus je imao jednu blokadu i jednu osvojenu loptu. Isti učinak u napadu - 15 koševa - imao je i njegov suigrač, Adam Hanga. 

Barcelona će u polufinalu igrati protiv Baskonije, koja ima prednost domaćeg terena. Real Madrid još čeka protivnika u polufinalu. Odlučuje treća utakmica između Valencije i Gran Canarie.

16. travanj 2024 23:15