StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ITALIJA Prvak se poskliznuo kod kuće na startu polufinala

26. svibnja 2018. - 07:16

Iznenađenja u obje prve utakmice polufinala doigravanja za prvaka Italije. Prvi i drugi nositelj, Umana Reyer Venezia i EA7 Emporio Armani Milano, poraženi su kod kuće. Aktualnog prvaka i broj jedan u doigravanju, Umana Reyer Venezia za koju igra Hrvoje Perić, iznenadio je Trentino s 80:78, dok je Brescia s 85:82 slavila u Milanu.

Perić je za 17 minuta provedenih u igri protiv Trentina postigao 10 koševa pogodivši 3 od 4 šuta za dva te 4 od 6 slobodnih bacanja. Imao je 8 skokova, 1 asistenciju i 2 osvojene lopte. Po valorizaciji drugi igrač domaćina iza Austina Dayea.

Trentino je u doigravanje krenuo s pete pozicije. U četvrtfinalu, prvom krugu doigravanja, izbacio je četvrti Avellino s 3:1. Umana Reyer Venezia je u četvrtfinalu izbacila osmu Cremonu s 3:0, EA7 Emporio Armani Milano je s 3:0 bio bolji od Cantu, koja je bila sedma u ligaškom dijelu, dok je treća Brescia također s 3:0 bila uspješnija od Veresea, koji je bio šesti.

I druga utakmica polufinala između Umana Reyer Venezie i Trentina, koja je na rasporedu u nedjelju, 27. svibnja, igra se u domu aktualnog prvaka. Tri pobjede vode u finale, a u finalu se igra na četiri pobjede.

19. travanj 2024 20:31