StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

DUBROVČANIN PODIGAO EUROPSKI TROFEJ Hrvoje Perić pobjednik FIBA Euro kupa!

3. svibnja 2018. - 00:51

Hrvoje Perić je ispisao povijest Umana Reyer Venezie. Prošle sezone, nakon 74 godine čekanja, klub iz Venecije je osvojio naslov prvaka Italije. Dubrovčanin je odradio veliki dio posla. Koliko je samo puta bio najučinkovitiji igrač, ne samo momčadi, već utakmice. Ove sezone stigao je do novog uspjeha, i to europskog trofeja. Prvog u svojoj karijeri. Ujedno prvog u povijesti kluba.

Umana Reyer Venezia je pobjednik FIBA ​​Europe kupa. Nakon 77:69 pobjede u prvoj utakmici finala u gostima kod Sidigas Scandone Avellino, slavlje Hrvoja Perića i ekipe i u uzvratnoj utakmici, i to s 81:79.

Perić nije počeo drugu utakmicu finala, ali kad je Sidigas Scandone Avellino bolje otvorio utakmicu, ušao je te do poluvremena ubacio najviše od svih - 10 koševa. Umana Reyer Venezia je na poluvremenu, kad se zbroji i plus 8 iz prve utakmice, imala 17 koševa viška. Gosti su se vratili u trećoj četvrtini, koju su dobili s 29:22, a u posljednjoj su vodili. Nekoliko puta s plus 3, ali kad je mirisalo na preokret - dočekali smo potez Perića. Dva puta je sjajno proigrao suigrače, zatim je završio jedan prodor… Na kraju, kad se sve zbroji, Perić je za 18 minuta provedenih u igri ubacio 16 koševa (5/9 za dva, 1/1 trice, 3/5 slobodna bacanja), imao 2 skoka i 2 asistencije. S MarQuezom Haynesom je podijelio naslov prvog strijelca Umana Reyer Venezie u drugoj utakmici finala, a s Austinom Dayeom naslov najučinkovitijeg igrača pobjedničke momčadi.

U povijesti Umana Reyer Venezie i FIBA Europa kupa ostat će upisano kako je prvi strijelac pobjednika u sezoni 2017./18. bio upravo Dubrovčanin Hrvoje Perić, te kako je najviše razlike talijanska momčad ostvarivala dok je baš on bio u igri!

Na kraju ga je pripala čast da skupa s legendarnim kapetanom sastava iz Venecije, 38-godišnjim Tomasom Ressom, primi i podigne pokal pobjednika!

19. travanj 2024 11:35