StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

FIBA EUROPA CUP Uspio je! Treća je bila sreća za Hrvoja Perića!

20. travnja 2018. - 01:00

Talijanski klubovi su opravdali ulogu favorita te je već sad jasno kako će pokal namijenjen pobjedniku FIBA Europa Cupa završiti na Apeninima. Umana Reyer Venezia je domaćin prve utakmice finala u srijedu, 25. travnja, a sedam dana poslije, u srijedu, 2. svibnja, uzvrat se igra u Avellinu.

Sidigas Avellino je u Dansku otišao sa samo plus tri. Kod kuće je dobio Bakken Bears sa 75:72, ali u uzvratu je bio uvjerljiviji. Dobio je domaćina s 82:72 te se sa 157:144 plasirao u finale. Umana Reyer Venezia je Groningen dobila s 82:72 na svom parketu. U uzvratnoj utakmici Nizozemci su u posljednjoj četvrtini dva puta imali plus 10. Na kraju su ostvarili pobjedu, ali sa samo tri koša razlike (83:80) te je Umana Reyer Venezia otišla u finale s ukupnim rezultatom 162:155.

Hrvoje Perić je u uzvratnoj utakmici igrao 25 minuta protiv Groningena. Postigao je 4 koša (šut iz igre 2/5), imao 4 skoka, 1 asistenciju, 1 osvojenu loptu i 1 blokadu. U samoj završnici skok u napadu, zatim je s poda, spasivši da domaćin ne uzme loptu, asistirao za tricu…

Dubrovčanin je dva puta igrao na završnom turniru jednog europskog klupskog natjecanja. Prvo u dresu Benettona 2011. na Final fouru Europakupa u Trevisu, te prošle godine na Final fouru FIBA Lige prvaka na Tenerifima. Prije sedam godina poraz od Cajasola u polufinalu, na kraju i od Cedevite za treće mjesto. Prošle godine  poraz u polufinalu od Iberostar Tenerifa, domaćina Final foura, a u utakmici za treće mjesto od Monaca.

Ove godine Perić je prvi put prošao polufinale te će po prvi put igrati europsko finale!

Perić MVP Umana Reyer Venezie
Perić je po valorizaciji najbolji igrač Umana Reyer Venezie u FIBA Europa kupu. Prvi strijelac, četvrti skakač, treći asistent, prvi bloker momčadi. Kad je on u igri Umana Reyer Venezia je u plusu 8,7 koševa. Nitko se ne može pohvaliti kako je ni tu uspješniji od Dubrovčanina, koji je u prosjeku na 12.2 koša, 3,8 skokova, 1.8 asistencija, 0.8 blokada...
 

20. travanj 2024 09:57