Sport Košarka

ZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE ZA KOŠARKAŠICE 'RUŽICA MEGLAJ RIMAC', DUBROVNIK, 14. I 15. TRAVNJA

MEDVEŠČAKU KUP Ragusi pljesak

ZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE ZA KOŠARKAŠICE 'RUŽICA MEGLAJ RIMAC', DUBROVNIK, 14. I 15. TRAVNJA

Medveščak je opravdao ulogu favorita. Dobio u finalu Kupa Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac'  Ragusu. Finale, njegovo 27. izdanje, odlučeno je u drugoj četvrtini koju je zagrebačka ekipa dobila s 29:6 te na poluvremenu imala plus 26 (47:21). Na kraju nije bilo druge nego čestitati ekipi, koja je nakon što je uzela zadnja četiri naslova prvaka Hrvatske, sad nanizala i četiri trijumfa u Kupu Hrvatske. 

- Hvala svima na čestitkama. Pripremali smo na ovo. Nismo smjeli dozvoliti lagan šut za tricu Ine Marin, Josipe Zovko i Romane Stojanović. Loše smo otvorili utakmicu, primili 3,4 lagane trice, ali nakon prve četvrtine smo taj dio popravili. Napravili razliku u drugoj četvrtini. Unatoč plus 26 na poluvremenu dogovorili smo se da moramo biti još bolji. Znate, gledajući dan prije polufinale između Raguse i Zadra govorio sam na tribinama: 'Zadar, ukoliko ne napravi razliku, ne ode na 20 razlike, Ragusa se može vratiti'. Budući smo i sami imali takvih neugodnih iskustava, hvala Bogu ne često, to su igračice znale te nije bilo opuštanja – istaknuo je Braslav Turić, trener Medveščaka, koji se već okrenuo obrani naslova prvaka Hrvatske. U subotu dočekuje Split u prvoj utakmici polufinala doigravanja. Želi Medveščak doći do svoh petog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske. Ragusa?

- Šteta što nismo pružili bolji otpor, ali je očito pobjeda u polufinalu protiv Zadra na onakav način, šokantnom tricom s centra sa zvukom sirene, potom slavlje, ostavila traga više nego što sam mislio. Medveščak je pokazao svoju kvalitetu. Dokazao kako je u zadnje 4,5 godina naša najbolja ekipa. Braslav Turić radi odličan posao. Čestitke Medveščaku, ali čestitke i mojim igračicama te hvala svima koji su nas podržali. Navijači su i nakon te naše loše druge četvrtine, kad je Medveščak stekao veliku prednost, ostali te nas bodrili do kraja, pa i nakon utakmice kad su se dijelile medalje i pokali – naglasio je Zdravko Kitin, trener Raguse, koja je ponovila svoj najveći uspjeh u 24 godine kluba. Drugi put je igrala finale Kupa, i drugi put je u njemu izgubila od Medveščaka. Prvi put u Rijeci 2015. godine kada je počeo niz Medveščaka, koji je potom pobjednik na Final fouru u zagrebačkom Trnskom 2016., prošle godine u Omišu te sad u Dubrovniku. I Ragusa, kao i Medveščak, okreće se prvenstvu.

- U polufinalu doigravanja smo protiv zagrebačke Trešnjevke. Prva je u Zagrebu te eventualna treća. Pokušat ćemo. Bilo bi lijepo po prvi put izboriti finale prvenstva - rekao je (poželio) Kitin.

Finale
Ragusa – Medveščak 50:77
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 600. Suci: Jelena Tomić i Franko Granic (Zagreb) te Krunoslav Holjevac (Slavonski Brod). Opunomoćenik: Cvijeto Kapetanić (Dubrovnik).
RAGUSA: Marin (14), Stojanović (20), Zarač, Tomičić (4), Haklička, Matijević, Erslan, Stanković, Zovko (9), Kristić, Kalajžić, Putica (3). Trener: Zdravko Kitin.
MEDVEŠČAK: Arežina (2), Nimac (2), Tadić (16), Borović (25), Todorić (11), Uzelac (2), Tepeš, Radoš (4), Kolovrat, Bura (15), Macan. Trener: Braslav Turić.
Četvrtine: 15:18, 6:29, 16:15, 13:15.
 

Medalje i pokali
Zamjenica župana Dubrovačko-neretvanskog Žaklina Marević je uručila srebrne medalje košarkašicama Raguse, dok je zlatne medalje Medveščaku dodjelila Danira Bilić, predsjednica stručnog savjeta za žensku košarku HKS-a. Dživo Brčić, pročelnik Grada Dubrovnika, predao je pobjedničkoj ekipi pokal u trajno vlasništvo, a veliki prijelazni pokal kapetanici Ivi Borović uručio je Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Medveščak uhvatio Šibenik
Medveščak se izjednačio sa Šibenikom - oba kluba imaju sad po četiri naslova pobjednika. Gospić sa sedam je najuspješniji, Centar banka (Croatia) je druga sa šest, Trešnjevka je tri puta bila najbolja, Novi Zagreb dva puta, dok je Split osvojio prvo izdanje Kupa - 1992. godine.

Dubrovnik je treći put bio domaćin završnice Kupa: 1995. je bio sretan za Centar banku, 2007. za Gospić i sad 2018. za Medveščak. 

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Dio Šumeta danas bez vode

Dio Šumeta danas bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 24. siječnja bez vode će biti zapadni dio sela Šumet u vremenu od 9.00 do 13....
Dio Šumeta danas bez vode