StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

MAĐARSKA Andrić pobjedom počeo drugi krug

12. travnja 2018. - 00:19

Pobjedom je Lukša Andrić sa Szolnoki Olajom započeo drugi krug mađarskog prvenstva, dio natjecanja u kojim prvih pet iz prvog dijela igraju svatko sa svakim još jednom za raspodjelu pet najboljih pozicija u doigravanju. Za prvaka će igrati i trojica najboljih iz druge skupine u kojoj igraju plasirani od šestog do desetog mjesta iz prvog dijela. Nakon što završi drugi krug, kreće doigravanje: prvi iz prve skupine protiv trećeg iz druge, drugi iz prve protiv drugog iz druge, treći iz prve protiv prvog iz druge te četvrti iz prve protiv petog iz prve skupine.

- Još mjesec dana do doigravanja – kaže Andrić. Tada kreće ono pravo. Szolnoki Olaj je bio najbolji u ligaškom dijelu, a sad mu je cilj u drugom krugu zadržati se na vrhu te u doigravanje ući s pozicije broj jedan.

Prvi uspješan korak u drugom krugu napravili su kod Egis Kormenda. Dobili su ga s 85:74, a jedan od junaka pobjede Szolnoki Olaja bio je upravo Dubrovčanin, koji je sa 16 koševa bio drugi strijelac, a i po valorizaciji drugi najbolji igrač momčadi. Samo je uspješniji bio mađarski reprezentativac David Vojvoda (20 koševa).

Andrić je protiv Egis Kormenda pogodio 8 od 9 šuteva za dva, promašio dvije trice i dva slobodna bacanja. Imao 4 skoka, 1 osvojenu loptu i 1 blokadu za 20 minuta provedenih na parketu. Szolnoki Olaj ima pobjedu više od druge Albe Fehervar, ali i utakmicu manje.

24. travanj 2024 22:48