StoryEditorOCM
KošarkaU NEDJELJU, U 18 SATI, U GOSPINOM POLJU ODLUKA O PRVAKU: KOŠARKAŠI DUBROVNIKA DOČEKUJU SONIK PUNTAMIKU

BUDITE I VI DIO POVIJESNE UTAKMICE 'Ovo je najvažnija utakmica zadnjih 6,7 godina u Dubrovniku!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
11. ožujka 2018. - 12:59

Još od kraja prošle sezone razmišljaju samo o jednom – plasmanu u viši rang. Posegnuli su zbog toga za povratkom bivših igrača, i ne samo bivših. Međutim, uvertira u novu sezoni nije bila dobra. Glavni i jedini protukandidat za prvo mjesto u prvenstvu, Sonik Puntamika, izbacio ih je iz Kupa Hrvatske 'Krešimir Ćosić'. Poslije ih je isti dobio za bodove, a to je do danas jedni poraz košarkaša Dubrovnika u južnoj skupini Duge hrvatske lige. U pauzi između dva dijela sezone opet su u Gospinom polju ojačali momčad. Dočekali potom da se Sonik Puntamika 'posklizne' te upiše prvi poraz. Zadrani su pali u Omišu gdje je prošli vikend Dubrovnik slavio sa čak 26 razlike.

Zbog poraza Sonik Puntamike u Omišu košarkaši Dubrovnika u odluci, tko će biti prvak, ne moraju juriti pobjedu sa 6 i više razlike. Sonik Puntamika je u prvom dijelu dobila u Zadru Dubrovnik s 82:76. 

- Sonik Puntamika je ozbiljna ekipa. Pobijedila nas je u Kupu u Gospinom polju te u prvenstvu u Zadru. Ima nekoliko igrača s prvoligaškim iskustvom. Očekujem dobru utakmicu te priželjkujem kako će za nas treća biti sreća – rekao je Željko Vreća, trener košarkaša Dubrovnika. Nema problema u momčadi. Svi su spremni za derbi.

- Jedva čekamo da počne utakmica – dodao je Vreća.

Uoči sezone, nakon što je objavljen raspored prvenstva, nema tko nije podcrtao peto kolo prvog dijela te nastavka, oba ogleda između Dubrovnika i Sonik Puntamike kao utakmice odluke.

- S obzirom na sastave, kako Sonik Puntamike, tako i nas, te sastave ostalih klubova lige, da, naslućivalo se kako će se u izravnim dvobojima odlučivati o prvaku – rekao je trener Dubrovnika te podvukao:

U nedjelju u 18 sati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju igra se najvažnija utakmica muške košarke u Dubrovniku u posljednjih šest, sedam godina.

Iz kancelarije dubrovačkog kluba zovu navijače: 'Budite i Vi dio ove povijesne utakmice!'.

UTAKMICA ODLUKE Nedjelja, 11. ožujka, Sportska dvorana u Gospinom polju: Dubrovnik - Sonik Puntamika (18 sati)

25. travanj 2024 13:27