StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

HRVATSKA OPET IZGUBILA Perić najbolji u šokantnom porazu od Rumunjske u Višnjiku

23. veljače 2018. - 23:39

Hrvoje Perić je bio najbolji u redovima Hrvatske. Postigao je 19 koševa, imao 12 skokova, te da su suigrači pogađali otvorene šuteve nakon njegovih dodavanja, Dubrovčanin, povratnik u reprezentaciju bi vrlo vjerojatno ostvario 'triple double', a Hrvatska bi pobijedila Rumunjsku u Višnjiku te stigla u 3. kolu prvog kruga kvalifikacijska za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje se igra iduće godine u Kini, do prve pobjede. Ovako, izgubila je. Nakon poraza u Nizozemskoj, zatim od Italije u Zagrebu, novi težak udarac za naše. Rumunjska je s 58:56 bila bolja u Zadru te je Hrvatska na začelju skupine 'D' s 0/3. Rumunjska je druga s 2/1. Prva je Italija s 3/0, a treća Nizozemska ima 1/2.

Tri prva mjesta vode u drugi krug. Hrvatska u ponedjeljak u Zadru igra protiv Nizozemske, a u ljeto je gost Italije i Rumunjske. U ljeto će moći računati na sve najbolje igrače. Na raspolaganju će biti i naši u NBA-u. Sad je najvažnije dobiti Nizozemce i to s više od sedam razlika s obzirom na 68:61 poraz u Rotterdamu.  

Perić je protiv Rumunjske igrao 33 minuta. Pogodio je 7 od 15 šuteva za dva, promašio je jedan pokušaj za tricu. Hrvatska je pogodila dvije trice iz 26 pokušaja! Perić je ubacio 5 od 6 slobodnih bacanja. Imao 2 asistencije, 2 osvojene i 1 izgubljenu loptu te jednu blokadu. Dok je bio na terenu Hrvatska je bila bolja od Rumunjske sa 7 razlike. Valorizacija Perića 25, a naše reprezentacije ukupno 51! Hrvoje je bio po valorizaciji prvo ime utakmice, prvi strijelac utakmice, prvi skakač Hrvatske, a drugi skakač utakmice. Rumunj Emanuel Cate je imao 14 skokova i 5 blokada.

32-godišnji Perić je nakon osam godina pozvan u reprezentaciju. Posljednjih sedam sezona igra u Italiji gdje je prošle sezone s Umanom Reyer Veneziom osvojio naslov prvaka, točnije, gdje je klub iz Venecije vodio do tog velikog uspjeha. Prije toga je nosio šest sezona dres Splita, dvije sezone igrao za Zadar, kratko za Zagreb dok je čekao ponudu iz vanka te dočekao poziv iz Cremone. Igrao sezonu u Španjolskoj (Unicaja). Prije Umana Reyer Venezie u kojoj je od ljeta 2013. Hrvoje je igrao za Benetton iz Trevisa te za Vanoli Cremonu

20. travanj 2024 11:28