StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

NBA Hezonja ispao iz startne petorke, ali nije izgubio minute, i bio je opet ubojit

23. veljače 2018. - 05:06

Vratio se Aaron Gordon. Vratio se i Nikola Vučević. Nije ih bilo zbog ozljeda duže vrijeme. Mario Hezonja je ispao iz startne petorke Orlando Magica. Nije počeo utakmicu s New York Knicksima u Amway centru, ali nije izgubio minutažu nakon više nego dobrih igara u posljednje vrijeme. U posljednjih deset utakmica prije pauze zbog All Star Weekenda u Los Angelesu imao je 16,1 koš po utakmici, 5,5 skokova, 1,8 asistencija. Šut mu je bio iznad 50 posto.

Američki mediji naglašavaju kako je Hezonja imao 2,2 koša po utakmici u studenom, a kako je u veljači kao član prve petorke na prosjeku od 17,3 koša!

- Najmanje je važno jesam li starter ili rezerva. Kad uđem, cilj je da pomognem da Magic bude uspješan – izjavio je Hezonja uoči utakmice s Knicksima, koju je Magic bolje otvorio. Početkom treće četvrtine je vodio sa 76:65, ali se do kraja utakmice baš ispromašivao. Nije u posljednje 22 minute imao raspoloženog igrača u napadu. New York Knicks je to znao kazniti. Posljednjih deset minuta treće četvrtine gosti su dobili s 28:13, a zadnju četvrtinu s 27:24 te slavili sa 120:113. New York je stigao do svoje 24. pobjede. Magic je ostao na 18 pobjeda. Upisao je 40. poraz.

Evan Fournier s 25 koševa bio je prvi strijelac Magica, Vučević je ubacio 19 te bio prvi skakač domaćina sa 6 skokova, a Hezonja je na parketu proveo 27 minuta. Samo su više od njega igrali Fournier (34 minute) i Jonathon Simmons (29). Dubrovčanin je bio treći strijelac Magica s 15 koševa. Pogodio je 7 od 15 šuteva iz igre od čega jednu tricu iz četiri pokušaja. Imao je 4 skoka, 2 asistencije, 2 osvojene i 1 izgubljenu loptu. Hezonja je na kraju izabran u tri najbolja igrača Magica protiv Knicksa. Preostala dvojica su Vučević i Fournier. Naglašava se činjenica kako Hezonja nije bio starter, ali kako je i ulazeći s klupe bio jednako ubojit kao i u utakmicama prije All Star Weekenda. 

Magic je u subotu navečer gost 76ersa (Dario Šarić).

18. travanj 2024 04:44