StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

KUP ŠPANJOLSKE Ante Tomić zaustavio Real Madrid i osvojio trofej!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
18. veljače 2018. - 22:11

Niti sat nakon što je Lukša Andrić u Debrecenu sa Szolnoki Olajom podigao pokal Kupa Mađarske, slavi još jedan Dubrovčanin. Ante Tomić je s Barcelonom pobjednik Kupa Španjolske. U finalu završnog turnira 92:90 pobjeda protiv najvećeg rivala, Real Madrida, koji nije uspio i peti put u nizu, a 28. put ukupno osvojit trofej.

Real Madrid je bolje otvorio finale, ali nakon toga sjajna Barcelona u drugoj i trećoj četvrtini. Tomić i ekipa su imali čak 18 koševa viška. Međutim, na kraju prava drama. Real Madrid je imao posljednji napad u kojem je mogao tricom stići do pobjede. Srećom po Barcelonu, a nažalost svojih navijača, nije uspio…  

Tomić je na završnom turniru Kupa Španjolske, kojem je domaćin bila Gran Canaria, postigao 18 koševa u četvrtfinalu protiv Baskonie, zatim 6 koševa u polufinalu protiv domaćina, Gran Canarie, a u finalu protiv Real Madrida odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone. Ubacio je 17 koševa uz samo jedan promašaj iz igre. Pogodio je osam od devet šuteva za dva, jedno od dva slobodna bacanja. Imao je 5 skokova od čega čak četiri u napadu. Plus tri osvojene lopte.

Treći put je Tomić pobjednik Kupa Španjolske. Osvajao ga je 2012. i 2013. godine. Zanimljivo, prvog je uzeo s Real Madridom, a drugog s Barcelonom. Prvi je košarkaš koji je uspio obraniti naslov s dva različita kluba i prvi koji je slavio s dva najveća španjolska kluba. Ovo mu je peti trofej s Barcelonom. Bio je prvak 2014. godine, a 2015. pobjednik španjolskog Superkupa.

Barcelona je nakon pet godina osvojila Kup Španjolske. Ovo je njezin 24. trijumf u Kup Španjolske!

24. travanj 2024 10:02