StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

DUBROVČANIN OSVOJIO KUP MAĐARSKE Lukša Andrić nakon Hrvatske, Turske i Kazahstana - slavi i u Mađarskoj!

18. veljače 2018. - 21:16

Lukša Andrić je osvojio Kup Mađarske sa Szolnoki Olajom te slavi. To je njegov prvi trofej u Mađarskoj u koju je stigao posljednjih dana 2016. godine nakon što je sezonu 2016./17. počeo u dresu španjolske Manrese.

- Trofeje sam osvajao sa Cibonom, u Turskoj s Galatasarayom te u Kazahstanu s Astanom – naglasio je 33-godišnji Dubrovčanin.

Sa Cibonom je četiri puta bio prvak Hrvatske te jednom pobjednik Kupa Hrvatske, s Galatasarayom osvajač Superkupa Turske. S Astanom prvak Kazahstana, a sad sa Szolnoki Olajom pobjednik Kupa Mađarske.

Szolnoki Olaj je u petak dobio u četvrtfinalu KTE Duna s 89:78, u subotu u polufinalu Albu Fehervar sa 75:67, u finalu završnog turnira u Debrecenu s 82:67 dobio Szombatheley. Andrić je uvelike zaslužan za sve tri pobjede. Valorizacija to potvrđuje. I u finalu je iznio veliki dio posla, i to pod oba koša. Postigao je 6 koševa. Pogodio je 2 od 3 šuta iz igre, te 2 od 4 slobodna bacanja. Imao je 6 skokova, 1 asistenciju, na njemu su suparnici napravili najviše – šest prekršaja.

- Odigrali smo u finalu dobru utakmicu, baš dobru. Trener Aleksić je složio odlično taktiku tako da suparnik nije imao šanse - naglasio je 210 centimetara visoki Lukša, član prve petorke Szolnoki Olaja.

Andrić je u sezoni 2008./09. osvojio s Cibonom duplu krunu u Hrvatskoj. Ove sezone ima priliku to ponoviti sa Szolnoki Olajom u Mađarskoj.

25. travanj 2024 12:32