StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

KUP JE NAŠ Perić nije uspio, hoće li Tomić i Andrić?

16. veljače 2018. - 16:12

Nije uspio Hrvoje Perić, a ostaje vidjeti hoće li Ante Tomić i Lukša Andrić. Ovog vikenda se diljem Europe igraju završni turniri državnog kupa. Umana Reyer Venezia Hrvoja Perića je zaustavljena na prvom koraku. Izgubila je iznenađujuće u četvrtfinalu turnira u Firenci od FIAT Torina sa 72:60. Presudila je katastrofalna prva četvrtina aktualnog prvaka Italije, koji je ubacio samo 4 koša, a primio 21. Prvak je imao samo jedan ubačaj iz igre, i to je uspio Perić, koji je na parketu proveo 26 minuta. Postigao je 8 koševa uz 50 posto šuta iz igre (4/8) te imao 8 skokova.

U Italiji je i prva utakmica četvrtfinala odigrana 15. veljače završila iznenađenjem. Vanoli Cremona je s 89:82 nakon produžetka dobila Avellino. Preostale dvije utakmice četvrtfinala (EA7 Emporio Armani Milano – Cantu i Brescia – Virtus Bologna) igraju se 16. veljače. Pobjednici te dvije utakmice su suparnici u polufinalu.

I u španjolskom Kupu iznenađenje na startu. Tenerife su sa 79:72 dobile Valenciju, dok se Real Madrid mučio protiv Unicaje, ali je na kraju dobio zadnju četvrtinu s 25;18 te slavio s 89:84. Preostale dvije četvrtfinale utakmice igraju se 16. veljače: domaćin turnira Gran Canaria protiv Fuenlabrade, dok je Barceloni Ante Tomića suparnik Baskonia. Prvi polufinalni par je poznat: Tenerife – Real Madrid.

U Mađarskoj se sve četvrtfinalne utakmice Kupa igraju 16. veljače. Szolnoki Olaju Lukše Andrića suparnik je KTE Duna. Prođe li čega ga bolji iz ogleda Alba Fehervar – Kormend

24. travanj 2024 13:00