StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ITALIJA, ŠPANJOLSKA I MAĐARSKA Perić prvo ime prvaka, Tomić MVP utakmice...

Piše i snimio: Tonči Vlašić
11. veljače 2018. - 20:43

Hrvoje Perić je bio prvi strijelac i prvi skakač Umana Reyer Venezie u gostujućem 85:83 uspjehu kod Vanoli Cremone u 19. kolu talijanskog prvenstva. Aktualni prvak je tako sačuvao mjesto na vrhu. Ima 14 pobjeda i 5 poraza. Isti učinak, ali slabiju koš razliku ima EA7 Emporio Armani Milano, a njima se mogu pridružiti Brescia i Avellino, koji imaju po pobjedu manje, ali i utakmicu manje.

Perić je pogodio 8 od 12 šuteva za dva, oba slobodna bacanja. Osvojio je jednu loptu i imao jednu asistenciju. Na parketu je proveo 27 minuta. Vanoli Cremona je ostala na devet pobjeda. Upisala je deseti poraz.

U španjolskoj Barcelona je u debiju Svetislava Pešića bila uspješnija u Blaugrani od Bilbao Basketa s 90:58. Ante Tomić je igrao samo 14 minuta, ali je i to bilo dovoljno da bude najkorisniji igrač utakmice. Tomić je ubacio 12 koševa i imao 9 skokova. Podijelio je laskavi naslov strijelca utakmice i bio najbolji skakač utakmice. Tomić je pogodio 6 od 9 šuteva za dva. Plus imao je jednu asistenciju.

Real Madrid vodi u španjolskom prvenstvu sa 17 pobjeda i 2 poraza, Valencia je druga sa 14 pobjeda i 6 poraza, Baskonia i Barcelona dijele treće mjesto s 13 pobjeda i 7 poraza. Potom s 12 pobjeda i 8 poraza su Unicaja, Gran Canaria i Fuenlabrada

Uspješan je ove nedjelje bio i Lukša Andrić, koji je sa Szolnoki Olajom slavio sa 74:70 u gostima kod Jaszberenyja u 20. kolu mađarskog prvenstva te je i dalje vodeći sastav lige. Szolnoki Olaj ima 16 pobjeda i 3 poraza. Pobjedu manje od Andrića i ekipe ostvario je Kormend, dvije pobjede za liderom zaostaje Szombathely, dok Alba Fehervar ima tri pobjede manje od Szolnoki Olaja…

Andrić je protiv Jaszberenyja igrao 20 minuta. Postigao je 8 koševa. Pogodio je 3 od 5 šuteva za dva te 2 od 5 slobodnih bacanja. Imao 4 skoka, 2 asistencije.

FOTO Ante Tomić (Barcelona)

19. travanj 2024 11:02