StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET Hrvatska projurila kroz Skopje, Dubrovkinja ubacila 11 koševa

Piše i snimio: Tonči Vlašić
11. veljače 2018. - 00:27

Carmen Miloglav je za 12 minuta ubacila 11 koševa, imala 1 skok, 2 asistencije i 1 ukradenu loptu. Pogodila je 4 od 6 šuteva iz igre (dva od tri za dva, te dva od tri za tricu) te jedno od dva slobodna bacanja. Dubrovkinja, 26-godišnja članica njemačkog Kelterna, spomenuti učinak ugradila je u 108:47 pobjedu Hrvatske u Skopju protiv Makedonije u u kvalifikacijama za EuroBasket.

Hrvatska je nakon startnog poraza kod kuće od Švedske dobila prvo Italiju u gostima, a sad i Makedoniju te nakon 3. kola natjecanja u kvalifikacijskoj skupini 'H' za ima dvije pobjede i jedan poraz.

Prvi strijelac i asistent Hrvatske protiv Makedonije bila je Antonija Sandrić s 22 koša i 8 asistencija. Marija Režan je s 18 koševa bila drugi strijelac te s 8 skokova prvi skakač naše reprezentacije, koju vodi Anđa Jelavić. U drugoj utakmici 3. kola skupine 'H' Italija je kao gost u Borasu dobila Švedsku sa 69:47. Naše košarkašice su u 4. kolu, u srijedu, 14. veljače, gošće Švedske u Stockholmu.

Hrvatska, Italija i Švedska imaju po dvije pobjede i jedan poraz, dok je Makedonija posljednja s tri poraza. Na EuroBasket, koji će se 2019. godine održati u Latviji i Srbiji, idu pobjednice osam kvalifikacijskih skupina te šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

FOTO Carmen Miloglav

25. travanj 2024 01:09