StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

FIBA LIGA PRVAKA Perić i ekipa svoje napravili, ali...

6. veljače 2018. - 21:44

Umana Reyer Venezia Hrvoja Perića je napravila svoje. Dobila je španjolski Estudiantes kod kuće s 92:91 u posljednjem kolu skupine 'C' FIBA Lige prvaka, međutim, na ruku joj nisu išli drugi rezultati 14. kola te se talijanski prvak nije plasirao u daljnje natjecanje najjačeg FIBA natjecanja, već će europsku sezonu nastaviti u FIBA Eurokupu.

Periću i ekipi su za prolaz u daljnje natjecanje FIBA Lige prvaka trebale pobjede Banvita kod kuće protiv Strasbourga i njemačkog Bayreutha u Ateni protiv AEK-a. Na kraju se dogodilo da su i Francuzi slavili u Turskoj, a i da je AEK savladao njemački sastav te se Umana Reyer Venezia nije našla među četiri najbolja u skupini, već je zauzela šesto mjesto. Strasbourg i Banvit su zauzeli prvo odnosno drugo mjesto s 9 pobjeda i 5 poraza, a potom s pobjedom manje, a porazom više AEK, Bayreuth, Estudiantes i Umana Reyer Venezia. U tom krugu najlošije su prošli španjolski i talijanski sastav te su ostali bez nastavka natjecanja u FIBA Ligi prvaka.

Europsku sezonu od sastava iz skupine 'C' zaključili su ljubljanska Petrol Olimpija, koja je bila sedma sa 4 pobjede i 10 poraza te posljednja Rosa Radom s 2 pobjede i 12 poraza.
 

25. travanj 2024 02:27