StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

DUBROVČANIN SVE BOLJI I BOLJI, BROJKE POTVRĐUJU Mario Hezonja: 'Jako dobar osjećaj'

1. veljače 2018. - 23:55

Mario Hezonja se nakon utakmice i pobjede u Amway centru u Orlandu protiv Los Angeles Lakersa sa 127:105 našao pred kamerama FOX-a. Hvale ga suigrači, trener Frank Vogel. Ističe se na klupskim stranicama kako igra sve bolje i bolje. Navijači plješću. Gotovo svi mediji naglašavaju kako je njegov napredak u posljednje vrijeme velik.

- Bilo je jako zabavno. Igrali smo odlično i osjećali se jako dobro – istaknuo je Mario nakon 15. pobjede Orlando Magica ove sezone.

Noć prije trijumfa kod kuće protiv Lakersa Hezonja je s Orlando Magicom izgubio u Houstonu u utakmici u kojoj je James Harden ispisao povijest ostvarivši 'triple double' s najviše postignutih koševa (60 koševa, 10 skokova i 11 asistencija). Magic je izgubio tu utakmicu sa 114:107 iako se u zadnje dvije minute ušlo sa 107:107. Hezonja je postigao tu večer 17 koševa.

- Greške koje smo imali u protiv Houstona ispravili smo protiv Lakersa. Kretali smo se više, tražili igrače koji imaju otvoren šut – naglasio je između ostalih Hezonja. Orlando je pogodio 18 trica iz 32 pokušaja te imao 28 asistencija. Mario je trice šutirao sa čak 80 posto uspješnosti. Pogodio je 4 od 5 šuteva za tricu. Imao tri asistencije.

Ističe se u natpisima nakon pobjede Magica protiv Lakersa činjenica kako je Orlando Magic nakon utakmice u Houstonu letio na istok, vratio se u svoju vremensku zonu i sletio na Međunarodnu zračnu luku Orlando oko 2 ujutro te kako su igrači kod kuće bili tek oko 3 ujutro. S druge strane Lakersi nisu igrali od nedjelje, ali večer nakon utakmice Magica u Houstonu nije se znalo tko je bio svjež, a tko ne, tj. tko je igrao i putovao u posljednjih 24 sata, a tko ne.

Magic je odigrao sjajno treću četvrtinu protiv Lakersa u kojoj je pogodio devet trica (Hezonja dvije). Novinare FOX-a zanimalo je kako se osjeća Hezonja nakon svojih nekoliko vrlo dobrih igara.

- Jako dobar osjećaj – naglasio je Dubrovčanin, koji uvijek ističe: treba još dosta raditi, a on je po tome itekako poznat. Mario bi mogao trenirati od jutra do mraka.

Hezonja je nakon prosjeka od 4,5 koša po utakmici u listopadu, 2,2 koša u studenom, te 9,6 koševa u prosincu došao do 10,8 koševa u siječnju. Zatim, ove sezone kao starter ima prosjek od 14,5 koševa po utakmici, 5,1 skok i 1.8 asistencija. Šut za dva mu je u tih deset utakmica, koliko ih je počeo u prvoj petorci, 50 posto, za tricu 41 posto, dok je slobodna bacanja pogađao s 86 posto uspješnosti. U utakmicama u kojima je igrao 30 i više minuta statistika Dubrovčanina je još bolja. Tu je na 16 koševa po utakmici. Prošle sezone Mario je nastupio u 63 utakmice te postigao ukupno 317 koševa, a taj je učinak ove sezone izjednačio u utakmici s Lakersima s tim što su još 32 utakmice do kraja regularne sezone.

Uglavnom, Hezonja u svojoj trećoj NBA sezoni ima najbolje brojke. U siječnju je imao osam utakmica s dvoznamenkastim učinkom u napadu. Najviše do sad u jednom mjesecu. Na svemu tome su mu čestitali i novinari FOX-a nakon utakmice s Lakersima. 

25. travanj 2024 13:15