StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

FIBA NATJECANJA Periću odlučuje zadnje kolo, ne i Andriću

1. veljače 2018. - 09:44

Gostujući porazi Umana Reyer Venezie Hrvoja Perića i Szolnoki Olaja Lukše Andrića u FIBA natjecanjima, Ligi prvaka odnosno Europskom kupu. Perić i ekipa su poraženi u Njemačkoj od Medi Bayreutha s 89:81. Talijanskom prvaku nije pomogao ni 'double double' Dubrovčanina, koji je bio prvi strijelac Umana Reyer Venezie (16 koševa) i prvi skakač utakmice (13 skokova). Imao je Hrvoje još po 1 asistenciju i 1 ukradenu loptu.

Uoči zadnjeg kola Umana Reyer Venezia ima 7 pobjeda i 6 poraza te zauzima šesto mjesto u skupini. Isti učinak ima peti AEK, od drugog do četvrtog mjesta su Medi Bayreuth, Estudiantes i Strasbourg s po 8 pobjeda i 5 poraza. Na vrhu je Banvit s 9 pobjeda i 4 poraza. Petrol Olimpija na sedmom mjestu sa 4 pobjede i 9 poraza te posljednja Rosa Radom s pobjedom i 12 poraza su odavno otpali iz igre. Prva četiri mjesta vode u daljnje natjecanje u FIBA Ligi prvaka, a peti i šesti sele u FIBA Eurokup. Umana Reyer Venezia dočekuje Estudiantes u zadnjem kolu, AEK je domaćin Medi Bayreuthu, Banvit će ugostiti Strasbourg.

Perić i ekipa moraju dobiti španjolski sastav, ali i dočekati poraz AEK-a kod kuće te Francuza u Turskoj za mjesto među četiri najbolja.

U FIBA Eurokupu Szolnoki Olaj je poražen u Minsku od Tsmokija s 86:61 te je kolo prije kraja u skupini drugog kruga ostao bez izgleda za prolaz dalje. Lukša Andrić je protiv Tsmokija za 22 minute postigao 6 koševa (šut iz igre 3/4), imao 1 asistenciju, 4 izgubljene lopte i 2 blokade.

20. travanj 2024 07:33