Sport Košarka

KOŠARKA

DUBROVNIK POBJEDOM POČEO JEDINSTVENU LIGU Petrović, Koprivica i Stasjuk potopili Dubravu usred Zagreba

KOŠARKA

Pobjedom su kadeti Dubrovnika počeli nastup u Jedinstvenoj hrvatskoj ligi, njenom premijernom izdanju, i to su slavili u gostima. Bili su bolji od Dubrave u Zgarebu s 95:72 (22:22, 23:17, 32:20, 15:16). Niti 24 sata poslije utakmice s Dubravom igraju u Zagrebu s Cibonom utakmicu 2. kola (15 sati).

Protiv Dubrave su odlični u napadu bili Antonio Petrović, Petar Koprivica i Niko Stasjuk, koji su skupa postigli 79 koševa od 95 koševa Dubrovnika. Petrović i Koprivica po 27, a Stasjuk 25. Još su koš Dubrave pogađali Jakov Vujičić (5), Marko Ajduković (3) i Lovro Tolj (3). U sastavu Dubrovnika, kojeg vodi trener Pero Jejina, još su bili Mato Kapović, Domagoj Vuletić, Patrik Vuletić, Dominik Šiško i Mateo Lambeta.

U Jedinstvenoj hrvatskoj ligi kadeta igra ukupno deset klubova. Osim Dubrovnika, Dubrave i Cibone još Split, Slavonski Brod 1946., Pazin, Cedevita, FSV, Bjelovar i Zadar. Dubrovnik je prošle sezone bio četvrti u državi, igrao Final four kadetskog prvenstva Hrvatske. Do prošle sezone igralo se turnirski.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije