Sport Košarka

KOŠARKA

SUPER KUP ITALIJE Super Hrvoje Perić odveo prvaka u finale!

KOŠARKA

Nastavio je Hrvoje Perić karijeru u dresu Umana Reyer Venezie, a nastavio je i s igrama koje su sastav iz Venezie odvele prošle sezone do naslova prvaka Italije, uspjeha kojeg je klub čekao više od 70 godina! Dubrovčanin je bio najbolji strijelac u pobjedi na otvaranju ove sezone. Umana Reyer Venezia je s 86:79 dobila Banco di Sardegna Sassari te se plasirala u finale talijanskog Superkupa u kojem će igrati sa sastavom iz Milana, EA7 Emporio Armani. Domaćin Final foura Superkupa je grad Forlì.

Perić je postigao 21 koš za 19 minuta od čega 11 u posljednjoj četvrtini u kojoj nije promašio za dva, šutirao je tri puta, a bacanja gađao 5 od 6. Ukupno je na utakmici pogodio 6 od 8 šuteva za dva, jednu tricu iz pet pokušaja dok je ubacio 6 od 7 slobodnih bacanja. Imao je uz to 5 skokova i 1 asistenciju. Naravno, i po valorizaciji je bio prvo ime Umana Reyer Venezie. Perić nije počeo utakmicu u petorci. Ušao je kad je Umana Reyer Venezia gubila s 10 razlike (5:15) u 7. minuti. Do kraja četvrtine 10:0 za Perića i ekipu, koja je taj niz nastavila u drugoj - ukupno 18:0 za vodstvo 23:15. Nakon toga više nije ispuštala vodstvo. Najviše je imala plus 11, i to tri puta u posljednjoj četvrtini. 
 
EA7 Emporio Armani je u prvoj utakmici polufinala sa 74:65 bio bolji od Dolomiti Energia Trentino. Hoće li 32-godišnji Dubrovčanin nakon naslova prvaka Italije osvojiti s Umana Reyer Veneziom drugi trofej? Finale Superkupa igra se u nedjelju, 24. rujna s početkom u 18 sati. 

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije