StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

CIBONA NA FESTI U GOSPINOM POLJU Dubrovnik ušao u osmo desetljeće sa željom da se opet nađe među najboljima!

17. rujna 2017. - 23:33

Cibona je uveličala festu Dubrovnika, koji je zaključio svojih prvih sedam desetljeća života. Ušao u osmo. Poželio je za taj svoj rođendan da se opet, kao prije trinaest godina, nađe među najboljima. Dubrovnik je sad u A-2 ligi. Cilj mu je u iduće dvije sezone preskočiti dva ranga te u ljeto 2019. započeti pripreme za nastup u Premijer ligi, prvom razredu hrvatske klupske košarke. Uspije li u tome opet će dočekati Cibonu, ali tada igrati protiv nje za bodove.

Prije nego se podbacila lopta u Gospinom polju pljeskalo se kadetima Dubrovnika na četvrtom mjestu u državi. Nekoliko junaka tog uspjeha već je u prvoj momčadi. Dolazak Cibone bio je prilika da im se čestita te nagradi. Poklone im je skupa s Darkom Kuncom uručio ih je i Slobodan Piksi Subotić. Na kraju je sam trener Cibone dobio prigodni poklon. Zahvalio mu je domaćin jer je najzaslužniji što je Cibona navratila do Dubrovnika te uveličala proslavu. Poklon mu je uručio Božo Koprivica. Poklon je dobio i igrač Cibone Ivan Novačić, koji je nosio dres dubrovačkog sastava u A-1 hrvatskoj ligi te u Europi, Challenge Cupu. Novačić je na poklon dobio upravo dres u kojem je igrao za Dubrovnik. 

Na tribinama se okupilo nekoliko stotina gledatelja. Navratio je i legendarni kapetan Cibone, Dubrovčanin Andro Knego, koji je ponikao u dubrovačkom klubu, a brojne uspjehe ostvario potom sa zagrebačkim klubom te reprezentacijom bivše države. Utakmicu je došao pogledati i Jasmin Repeša, krajem 80-ih igrač Dubrovnika, poslije uspješni trener. Došli su i dubrovački gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća grada Dubrovnika, Mato Franković i Marko Potrebica. Bili su brojni bivši igrači, treneri i članovi uprave Dubrovnika…

Utakmica će se pamtiti po vrlo dobrom otporu Dubrovnika, koji je čak dobio prvu četvrtinu s 24:21, poluvrijeme odigrao egal (39:39). U nastavku nije više uspio pratiti Cibonu. Na kraju je trener Dubrovnika Željko Vreća dao svim igračima priliku zaigrati protiv hrvatskog doprvaka. Nova sezona u južnoj skupini A-2 lige počinje prvi vikend u studenom.  

Dubrovnik - Cibona 57:86
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 500. Suci: Vukušić, Pepur i Prebisalić (Kaštel Stari i Split). Opunomoćenik: Kapetanić (Sustjepan).
DUBROVNIK: Habul (3), Koprivica, Stasjuk (1), Petrović (4), Marković (3), Šojka, Šeparović (7), Vodopija (4), Vujičić (7), Ajduković, Katić (10), Režić (12), Mustapić (6). Trener: Željko Vreća. 
CIBONA: Mandić, Uljarević (8), Hall (7), Bošnjak (13), Gilbert, Ćorić (11), Novačić (9), Bilinovac (7), Gospić (2), Melvin (22), Ljubičić (7), Rozić. Trener: Slobodan Subotić. 
Četvrtine: 24:21, 15:18, 11:26, 7:21.
 

23. travanj 2024 18:55