StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVAČKI VJESNIK NA EUROBASKETU U RUMUNJSKOJ

ALEKSANDAR PETROVIĆ NAKON POBJEDE PROTIV RUMUNJSKE Kad sam ja najmirniji u reprezentaciji na svim nivoima, onda znaš koliko je sati!

Piše PSD.
3. rujna 2017. - 00:37

CLUJ Tekst i slika: Tonči Vlašić

Hrvatska je ostvarila novu pobjedu u Cluju. Nakon Mađarske dobila je i Rumunjsku, ali protiv dva sastava koja najslabije kotiraju u našoj skupini, nije briljirala, točnije, nije do pobjede stigla lako. Mučila se iako, stoji, niti jedan trenutak nismo morali brinuti kako neće ostvariti najvažnije.

- Ono što nije svakako dobro jest ogromna količina nervoze koja je prisutna. Kad sam ja najmirniji u reprezentaciji na svim nivoima, onda znaš koliko je sati - rekao je hrvatski izbornik Aleksandar Petrović te dodao kako je on miran jer su sve ovo stvari koje se događaju na prvenstvu.

Rumunjska je povela s 10:0, a nakon toga 28:2 Hrvatske (naši su izjednačili an 10:10, Rumunjska je u 8. minuti zadnji put vodila s 12:10, a potom 18:0 Hrvatske). Međutim, nismo nakon toga napravili novu seriju s kojom bi 'ubili' suparnika.

Dolazi li do nervoze, koju se spomenuli, jer igrači osjećaju da mogu napravii veliku stvar na ovom prvenstvu, a vide kako do toga ne dolaze lako?

- Sigurno je da sve utakmice u pripremi za Eurobasket bile sve samo ne prijateljske. Bile su to utakmice na ekstremno kvalitetnom nivou, ali izgleda kako su nas te utakmice s Francuskom, Litvom i Slovenijom odvele prema jednom drugom razmišljanju. Znate, ovo je prvenstvo Europe. Mi nemamo klasu poput Španjolaca da možemo izaći na teren i igrati se s protivnikom kao mačka s mišem. Činjenica je da smo puno bolje izgledali u pripremnim utakmicama. Ovdje nismo ukalkulirali nervozu koja se uvukla u našem redove. Ipak, unatoč svemu, svim opravdanim kritikama, mi smo tu gdje smo željeli biti nakon 2. kola. Imamo dvije pobjede. U osmini finala smo. Idemo dalje. Osam dana je do nokaut utakmice - naglasio je izbornik.

Bojan Bogdanović je opet ubacio najviše (21 koš). Dario Šarić je ostvario prvi 'double double' na prvenstvu (11 koševa/10 skokova). Nisu igrali samo Ivan Buva i Marko Tomas, a svi koji su igrali su se upisali u strijelce. Nedjelja je slobodan dan u Cluju. Nastavak je u ponedjeljak kada nam je suparnik Crna Gora. Čekaju naše najvažnije utakmice u skupini (nakon Crne Gore igramo sa Španjolskom i Češkom). Dobit ćemo u tim utakmicama odgovor na pitanje s koje pozicije idemo u Istanbul?

2. KOLO Hrvatska – Rumunjska 74:58
CLUJ Polyvalent dvorana. Gledatelja 5.500.
HRVATSKA: Krušlin (6), Popović (9), Simon (4), Šarić (11), Ukić (7), Žorić (10), Planinić (1), Bender (3), Buva, Ramljak (2), Tomas, Bogdanović (21). Izbornik: Aleksandar Petrović.
RUMUNJSKA: Mandache (9), Petrisor, Paliciuc (7), Moldoveanu (14), Nicolescu (4), Calota-Popa (4), Olah (8), Nicoara, Cate, Torok (3), Baciu (6), Kuti (3). Izbornik: Marcel Dan.
Četvrtine: 20:12, 22:17, 15:13, 17:16.

23. travanj 2024 17:55