Sport Košarka

KOŠARKA

'FINALE' HRVATSKOJ Naši podigli pokal u Gospinom polju!

KOŠARKA

Hrvatska je pobjednik međunarodnog turnira za igrače do 20 godina, koji se od petka, 23. lipnja igrao u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. U posljednjem 3. kolu, utakmici u kojoj je igrala s Crnom Gorom, također reprezentacijom koja je u prva dva kola ostvarila maksimalan učinak, dobila Rusiju i Sloveniju, Hrvatska je pobijedila s 86:81.

Kapetan Roko Badžim je s 29 koševa bio prvo ime Hrvatske. Pogodio je 10 od 16 šuteva iz igre od čega 4 od 9 za tricu. Plus, pogodio je svih pet slobodnih bacanja. Dvoznamenkasti u napadu bili su još Leo Čizmić s 12 koševa te Josip Barnjak s 11 koševa.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu. Povela s 18:5, ali u drugoj polovici prve četvrtine ostala bez novog koša te je Crna Gora serijom 12:0 uspjela doći na samo koš zaostatka, a nastavivši taj niz i povesti na početku druge četvrtine (19:18). U drugoj polovici druge četvrtine naši rade 14:0. Badžim je tada povukao te je na poluvremenu bilo plus 16 (45:29). U nastavku je Hrvatska znala sačuvati pobjedu.

U zadnjoj utakmici turnira, ogledu dvije reprezentacije bez pobjede u prva dva kola, koja je odlučivala tko će biti treći, a tko četvrti, Rusija je u produžetku s 83:81 savladala Sloveniju.

Hrvatska i Rusija idući mjesec igraju na 'B' Europskom prvenstvu u rumunjskoj Oradei. Cilj im je vratiti se u 'A' razred u kojem su Slovenija i Crna Gora.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije