Sport Košarka

NOVI USPJEH MLAĐIH UZRASTA ŽENSKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA RAGUSA NA DRŽAVNO PRVENSTVU

15. OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE Djevojčice Raguse treće u državi!

NOVI USPJEH MLAĐIH UZRASTA ŽENSKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA RAGUSA NA DRŽAVNO PRVENSTVU

Seniorke Raguse su treće u A-1 hrvatskoj ligi. Osvojile su broncu u sezoni 2016./17. te stekle pravo nastupa u Regionalnoj ligi. Potom su najmlađe košarkašice dubrovačkog kluba osvojile naslov prvaka Hrvatske u mini košarci, a sad je na 15. Otvorenom prvenstvu Hrvatske za djevojčice do 12 godina, koje je održano u Dubravi, Ragusa zauzela treće mjesto. Osvojena je nova medalja na državnom prvenstvu. Treća u niti tri mjeseca.

Uspjeh je ostvarila u konkurenciji 21 kluba. U utakmici za treće mjesto dobila je zagrebačku Trešnjevku s 30:28 nakon produžetka (Ella Majstorović je ubacila 21, a Antonija Šurković 9 koševa). Pod vodstvom Alme Majstorović i Cvetane Matić broncu su još osvojile Ilma Šarotić, Danijela Đurić, Iva Tokić, Martina Lončar, Karla Radović, Una Majstorović, Inda Čustović, Paula Lobaš, Lucija Papić i Dora Japunčić.

- Opet je bilo dramatično. Izgubili smo u skupini od Trešnjevke, ali dobile smo kad je bilo važnije, u utakmici za treće mjesto u kojoj smo uoči zadnje četvrtine gubile sa četiri razlike. Otišlo se u podužetak u kojem smo bile bolje. Super, što reći. Ovo je novi veliki uspjeh - naglasila je trenerica Alma Majstorović.
 
Ragusa je u skupini 'D' prvo ostvarila četiri pobjede i poraz od Trešnjevke 2009. Dobila je Dubravu sa 61:10, Mladost Ivanovec s 29:6, Dugopolje s 28:17 te Kvarner s 27.3, a izgubila od Trešnjevke 2009. 31:20. Potom u četvrtfinalu bolja od Folka Borovje sa 43:42, i to nakon što su nakon druge četvrtine gubile s 25:16, a uoči zadnje s 35:30. U polufinalu je izgubila od zagrebačkog Medvešćaka s 55:33, a zatim pobjeda protiv Trešnjevke 2009. u utakmici za treče mjesto.

Naslov prvaka osvojila je Akademija Žana Lelas, koja je sa 49:31 dobila u finalu Medveščak. Lana Bešlić iz Akademije Žana Lelas je sa 173 koša prvi strijelac prvenstva, a druga sa 147 koševa Ella Majstorović, igračica Raguse, koja je izabrana u najbolju petorku prvenstva. U deset najboljih strijelaca prvenstva je još jedna košarkašica Ragise, i to Antonija Šurković, koja je s 58 koševa na sedmom mjestu. Zatim, za Ragusu su još na prvenstvu pogađale Lucija Papić (27 koševa), Paula Lobaš (14), Una Majstorović (13), Martina Lončar (6), Karla Radović (4) te Danijela Đurić (2).
 

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije