StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ITALIJA Perić i ekipa vratili izgubljeno!

2. lipnja 2017. - 00:50

Izjednačila je Umana Reyer Venezia u polufinalu doigravanja za prvaka Italije na 2:2 protiv Sidigas Avelina. Dobila četvrtu utakmicu u domu suparnika te vratila sve na početak. Avelino je u prvoj utakmici iznenadio u domu Umana Reyer Venezie, koja je potom dobila drugu utakmicu kod kuće, a treću, prvu u gostima, izgubila. Za finale (i za naslov) trebaju četiri pobjede. Umana Reyer Venezia je domaćin u petoj utakmici polufinala. Šesta se igra u Avelinu, a eventualna sedma, majstorica u Veneciji.

Nakon prve četvrtine četvrte utakmice Umana Reyere Venezia je imala plus 5 (22:17), na poluvremenu plus 10 (40:30). Domaćin je dobio treću četvrtinu s 22:16 te se u zadnjih deset minuta ušlo s 56:52 za Perića i ekipu. Perić je ubacio 10 koševa od čega šest u zadnjoj četvrtini (šut iz igre 4 od 12, slobodna bacanja 2 od 4), imao 6 skokova od čega tri u napadu. Minutu prije prvo je uhvatio loptu pod košem domaćina za novi napad kojeg je uspješno završio. Odigrao je leđima, te potom položio. Umana Reyer Venezia je tim košem otišla na plus pet (73:68). Potom je domaćim pogodio tricu, a nakon što Perić nije opet bio uspješan u prodoru, 31 sekundu prije kraja - izjednačenje. U zadnjem napadu gostiju Argentinac Ariel Filloy je ubacio za konačnih 75:73 te slavlje Umana Reyer Venezie!

U drugom polufinalu Trento ima tri meč lopte protiv branitelja naslova i broja jedan u doigravanju, EA7 Emporio Armani Milano, Vodi s 3:1. Peta utakmica se igra u Milanu. Trento je u domu prvaka dobio obje utakmice, potom izgubio prvu kod kuće, a drugu dobio.

19. travanj 2024 22:00