StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

HEZONJA I PERIĆ NA POPISU IZBORNIKA Petrović o Hezonji: Volio bih ga imati!

31. svibnja 2017. - 20:02

Aleksandar Petrović, hrvatski izbornik, objavio je popis 28 igrača od kojih će dvanaest nastupiti na ovogodišnjem Eurobasketu (31. kolovoza - 17. srujna u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj). Od Dubrovčana na popisu nije Ante Tomić, centar Barcelone Lassa, ali su Mario Hezonja (Orlando Magic) i Hrvoje Perić (Umana Reyer Venezia).

Hezonja je nakon završetka sezone rekao kako se neće odazvati pozivu te kako će se pripremati za novu NBA sezonu. Petrović ga je ipak uvrstio na popis.

- Takav profil igrača nam je zaista potreban, a od njegove objave prošlo je puno vremena. Volio bih ga imati, ali na popisu je čisto zato da ga mogu nazvati kad budem donosio zaključnu listu i vidjeti je li se što promijenilo. Imao je frustrirajuću sezonu u Orlandu i logično je da kad mu netko stavi mikrofon 20. travnja da je frustriran. Ako se ništa ne promijeni, idemo dalje - pojasnio je izbornik.

I u stručnom stožeru ima Dubrovčana. Petroviću će i dalje pomagati fizioterapeut Stijepo Jarak.

Hrvatska
je u skupini 'C' u kojoj su još Češka, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Mađarska. Skupina 'C' se igra u Rumunjskoj. Četiri najbolje reprezentacije skupine će se plasirati na završnicu, koja se igra u Turskoj. 
 

20. travanj 2024 14:03