StoryEditorOCM
KošarkaNAJVEĆI USPJEH MLAĐIH UZRASTA ŽENSKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA RAGUSA

NEMA BOLJIH OD MALIH DUBROVAČKIH KOŠARKAŠICA Ragusa prvak Hrvatske: 'Fantastično!'

7. svibnja 2017. - 19:59

Mi smo prvaci! Fantastično! – 'luda' je od sreće Cvetana Matić, kao i svi u Ženskom košarkaškom klubu Ragusa nakon trijumfa na završnom turniru prvenstva Hrvatske u mini košarci. Riječ je o natjecanju za uzrast do 11 godina. Dubrovačka ekipa bila je najbolja prvo u svojoj kvalifikacijskoj skupini, potom i na regionalnom prvenstvu, a sad je to isto uspjela i na državnom, završnom turniru.

Uspjeh je Ragusa izborila na prvenstvu održanom u Đurđevcu i Virju. U skupini je prošla zagrebačku Medveščak i Viroviticu te već tada osigurala medalju, a u završnici uzela najsjajniju s pobjedama protiv pobjednika preostale dvije skupine, Podravcom iz Virja i zagrebačkom Croatijom 2006.

Nije prvi put kako su mlađi uzrasti Raguse na pobjedničkom postolju državnog prvenstva, ali nikad na najvišoj stepenici. Istina, posljednjih nekoliko godina nije dubrovačkom klubu uspijevao s niti jednom mlađe uzrasnom kategorijom izboriti nastup na završnici državnog prvenstva. Ove godine najmlađe su u tome uspjele, i ne samo to.  

- Ova generacija obećava, ali i one što dolaze te se nadam kako će Ragusa s ovakvim radom, kakav je danas, uspjeti svake godine biti s najmanje jednom ekipom sudionik završnice – poželjela je uoči završnice Matić uz koju je uspjeh na državnom, povijesno zlato mlađih uzrasta Raguse, potpisala i Alma Majstorović, a pod vodstvom njih dvije naslov državnih prvakinja, zlato oko vrata, izborile su računajući i kvalifikacije: Paula Miljanić, Lara Mezei, Ilma Šarotić, Paula Lobaš, Ella Majstorović, Jeylin Donertas, Dolores Stabile, Marta Jerković, Andrea Milat, Mara Žuvela, Danijela Đurić, Una Majstorović, Martina Lončar, Inda Čustović, Iva Tokić i Lući Jeić.

Seniorke prije neki dan treće u državi, jedine su uspjele u sezoni nanijeti poraz Medveščaku, novom (starom) prvaku, a sad najmlađe državne prvakinje u mini košarci. Bulikan je razloga za zadovoljstvo u Ženskom košarkaškom klubu Ragusa!

ELLA MAJSTOR(OVIĆ) PRVENSTVA
Ella Majstorović je izabrana za najbolju igračicu, a ujedno je najbolji strijelac državnog prvenstva. Bila je najbolja i na regionalnom prvenstvu. Zanimljivo, u sklopu završnice odigrana je i All Star utakmica (po dvije najbolje igračice iz svake ekipe). I tu je Ella proglađena najkorisnijom igračicom utakmice (MVP). I to nije sve za obitelj Majstorović. Ellina sestra Una je bila najbolja, tj. najbrža u natjecanju brzog vođenja lopte. 

19. travanj 2024 17:17