StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/PRVENSTVO HRVATSKA

CEDEVITI BRONCA Dubrovnik četvrti u državi

9. travnja 2017. - 15:28

Dubrovnik nije uspio iznenaditi na završnom turniru prvenstva Hrvatske za kadete, koji se igrao u Slavonskom Brodu te osvojiti medalju. Nakon što je poražen od Splita u polufinalu, dan poslije je izgubio u utakmici za treće mjesto od Cedevite sa 75:44.

Zagrebačka momčad je opravdala ulogu favorita. Već u prvoj četvrtini je stekla veliku prednost (28:9), na poluvremenu imala 21 koš razlike (40:19)… Dubrovnik je svoju priliku za medaljom vidio ponajprije u polufinalu protiv Splita. Posustao je tek u završnici utakmice.

Niko Stasjuk s 13 koševa je bio prvi strijelac Dubrovnika u utakmici za treće mjesto, Antonio Petrović je postigao 12 uz 8 skokova, Petar Koprivica i Marko Ajduković po 8 (Koprivica 5 skokova, 2 asistencije, a Ajduković 8 skokova), Domagoj Vuletić 3, Dominik Šiško i Jakov Vujičić po 2. Još su pod vodstvom Pera Jejine i Željka Vreće igrali Lovro Tolj, Leonardo Ferri, Marin Frka, Marko Radulović i Karlo Kalafatović

Unatoč tome što nisu uspjeli iznenaditi na završnom turniru, kadeti Dubrovnika su najugodnije iznenađenje prvenstva samim plasmanom na Final four državnog prvenstva. 

20. travanj 2024 01:08