StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ŠPANJOLSKA Nije pomoglo ni Tomićevih 19 koševa i 14 skokova

2. travnja 2017. - 09:28

Ante Tomić je bio najbolji igrač utakmice, prvi strijelac (19, koliko je postigao i Juan Carlos Navarro) i uvjerljivo prvi skakač (14 skokova, nitko drugi dvoznamenkast), valorizacija 25 (jedini na utakmici preko 20), ali to nije pomoglo Barceloni Lassa da izbjegne poraz u gostima od Gran Canarie 95:82. Osmi je to poraz Tomića i ekipe, koji su sa 17 pobjeda sad šesti. U vrhu je gužva. Vodi Valencia s 18 pobjeda i 6 poraza, Tenerife su druge s 18 pobjeda i 7 poraza, a Gran Canaria treća s 18 pobjeda i 8 poraza. Četvrti Real Madrid i peta Baskonija imaju po 17 pobjeda i 7 poraza, šesta Barcelona Lassa sa 17 pobjeda i 8 poraza, sedma je Unicaja s 15 pobjeda i 9 poraza… 

Svi ostali iz vrha igraju u nedjelju, 2. travnja: Baskonija dočekuje Betis, Tenerife kod kuće protiv Zaragoze (Betis i Zaragoza se bore za ostanak), Real Madrid je gost Fuenlabrade, Valencija igra u gostima protiv Bilbao Basketa (Fuelnlabrada i Bilbao Basket se bore za doigravanje, posljednje osmo mjesto), a Unicaja dočekuje fenjeraša, ICL Manresu.

Barcelona Lassa nema sreću s ozljedama ove sezone. Sad se protiv Gran Canarie ozlijedio Brad Oleson. Do kraja ligaškog dijela španjolskog prvenstva Barcelona ima odigrati sedam utakmica. Potom počinje doigravanje za prvaka. Pitanje je u kojem će sastavu dočekati doigravanje. Kompletna može puno, međutim, kompletna nije odigrala deset utakmica ove sezone, a za njoj je, računajući sva natjecanja, gotovo 60-ak utakmica (29 u Euroligi, 25 u španjolskom prvenstvu plus po dvije utakmice u španjolskom Super kupu i španjolskom Kupu kralja).

24. travanj 2024 03:47