StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/A-1 HL (Ž)

RAGUSA U DOIGRAVANJU ZA PRVAKA Zdravko Kitin: 'Sladak je ovaj uspjeh, a kad dobijemo generalnog sponzora idemo po naslov'

18. ožujka 2017. - 20:49

Dobila je Ragusa derbi pretposljednjeg kola u A-1 hrvatskoj ligi. U Puli sa 66:61 bila bolja od istoimenog domaćina, izravnog konkurenta te je osigurala nastup u polufinalu doigravanje za prvaka Hrvatske. 

- Vodili smo od početka pa sve do 35. minute. Tada je Pula preokrenula rezultat. Imala je plus četiri. Ali, vratili smo se. Otišli na plus šest te se znali obraniti. Matematički smo kolo prije kraja potvrdili plasman u doigravanje za prvaka, a koji ćemo na kraju biti, treći ili četvrti, ovisi o rezultatu utakmice u Požegi između Požege i Zadra. Ukoliko dobije Požega, tada smo mi četvrti i idemo na Medveščak u polufinalu, a ukoliko Zadar  dobije, tada smo mi treći i u polufinalu ćemo igrati protiv Trešnjevke. Po meni je mala vjerojatnost kako će Zadar slaviti u Požegi. Vidjet ćemo - istaknuo je trener Raguse Zdravko Kitin te ističe: Napravili smo korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu.

- Prošle sezone smo bili peti, ali smo zbog isključenja iz natjecanja riječkog Kvarnera 'skočili' na četvrto mjesto te smo igrali u doigravanju za prvaka. Dakle, ove sezone smo napravili korak naprijed. Nismo u doigravanju zahvaljujući odluci za zelenim stolom. Svakako treba znati kako smo u problemima. Katarina Popović Anela Matić i Marija Pocrnjić su ozlijeđene. Zbog toga smo protiv Pule igrali sa samo šest igračica. Ali, tih šest je pokazalo karakter i zbog toga je ovaj uspjeh slađi - dodao je trener Raguse.  

Nekoliko sezona u nizu Ragusa je u gornjem domu.

- Što smo rekli na skupštini prije nekoliko godina, to ostvarujemo. Prva ekipa je među četiri u seniorskoj konkurenciji, igrali smo i prije tri sezone finale Kupa, te radimo s mladima. S mlađima igramo u tri konkurencije. Kad dobijemo opet generalnog sponzora tada ćemo napasti naslov prvaka države - poželio je Kitin.

Idući vikend se ne igra posljednje prvenstveno kolo. Na rasporedu je završnica Kupa Hrvatske. Ragusa u tom posljednjem kolu ima odigrati kod kuće s liderom, aktualnim prvakom. Budući je dvorana u Gospinom polju zauzeta 1. i 2. zbog međunarodnog judo turnira, Ragusa će Medveščak ugostiti u utorak, 28. ožujka. 

A-1 HRVATSKA LIGA Pula - Ragusa 61:66 
Ina Marin
je bila prvi strijelac s 31 košem, Petra Stanković je ubacila 16, Romana Stojanović 14, Marta Erslan 4 te Ana Haklička 1. U sastavu Raguse u Puli još su bile Katarina Zarač, Katarina Popović, Paula Japunčić, Marija Kalauz i Lora Kljunak .

19. travanj 2024 07:15