StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/MAĐARSKA

VRH JE BLIŽE Andrić i ekipa zaustavili lidera

11. ožujka 2017. - 22:58

Lukša Andrić je sa svojim Szolnoki Olajom dočekao lidera mađarskog prvenstva, Alba Fehervar te slavio u utakmici 22. kola s 90:76. Na poluvremenu je zaostajao pet koševa, a onda je treću četvrtinu dobio s 34:21. Alba Fehervar je i dalje prva, a Szolnoki Olaj i dalje četvrti, međutim, Andrić i ekipa su sve sigurniji u mjesto među pet najboljih, koje donosi borbu u drugom od tri dijela sezone za najbolju poziciju u doigravanju.

Andrić je protiv lidera bio među najboljim igračima Szolnoki Olaja. Po valorizaciji treći. Postigao je 12 koševa uz šut iz igre 4/6 te slobodna bacanja isto tako 4/6. Imao je 7 skokova, 2 asistencije, na njemu su igrači Alba Fehervara napravili najviše prekršaja (6). Proveo je u igri gotovo 31 minutu.

Szolnoki Olaj je od dolaska Andrića dobio devet od jedanaest utakmica te sad ima 14 pobjeda i 8 poraza. Četiri kola prije kraja prvog dijela sezone Alba Fehervar mu bježi četiri pobjede, drugoplasirani Kormend ima dvije pobjede više… U drugom dijelu sezone odigrat će se novih osam kola, a tada počinje treći, najvažniji dio sezone - doigravanje za prvaka. Szolnoki Olaj brani naslov.

19. travanj 2024 09:22