StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/FIBA LIGA PRVAKA

TEŽAK PORAZ PERIĆA I EKIPE Izgubili utakmicu, ali ne i doigravanje

18. siječnja 2017. - 21:36

Hrvoje Perić je postigao 12 koševa (šut za dva 5/9, slobodna bacanja 2/4), imao 4 skoka, 2 asistencije i 1 ukradenu loptu. Po valorizaciji bio uz Melvina Ejima (14 koševa i 7 skokova) prvo ime Umana Reyer Venezie, ali slaba je to utjeha nakon što je izgubio utakmicu FIBA Lige prvaka u gostima od Avtodor Saratova sa čak 35 razlike – 102:67. Već u prvoj četvrtini domaćin je stekao dvoznamenkastu prednost, koja je u posljednjoj četvrtini iznosila plus 36 (94:58).

Srećom, Umana Reyer Venezia je već prije osigurala poziciju koja je ostavlja u utrci za pobjednikom natjecanja. Kolo prije kraja dijeli drugo mjesto s Pinar Karsiyakom, dok pobjedu više ima Le Mans uz napomenu kako Pinar Karsiyaka, ali i Le Mans su u međusobnim ogledima uspješniji od Umana Reyer Venezie. Protiv obje ekipe ima 1:1 pobjeda kod kuće, poraz u gostima), ali slabiju koš razliku. Avtodor Saratov je četvrti s dvije pobjede manje od Perića i ekipe te ih ne može ugroziti.

U posljednjem kolu natjecanja u skupini Umana Reyer Venezia igra 24. siječnja kod kuće protiv rumunjske Oradee. Potom kreće doigravanje.

24. travanj 2024 00:22