StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/FIBA LIGA PRVAKA

PAMTIT ĆE SE ZADNJA ČETVRTINA Dubrovčanin sam postigao više nego kompletna momčad Khimika

21. prosinca 2016. - 09:20

Prva četvrtina samo koš prednosti za Umana Reyer Venezia, na poluvremenu samo plus tri, a uoči posljednje četvrtine poravnati. Tek u posljednjoj četvrtini su Hrvoje Perić i ekipa uspjeli slomiti otpor posljednjeplasiranog sastava skupine 'B' FIBA-ine Lige prvaka, ukrajinskog Khimika, koji je jedinu pobjedu ostvario baš protiv njih kad ih je u 2. kolu na svom parketu dobio sa 65:64.

Posljednja četvrtina 'uzvratne' utakmice 22:8 za Umana Reyer Veneziu, koja je slavila u utakmici 10. kola sa 73:59. Junak domaćina u toj posljednjoj četvrtini bio je Dubrovčanin, koji je postigao 9 koševa, jedan više nego kompletan Khimik. Tako je Umana Reyer Venezia ostvarila svoju sedmu pobjedu te dijeli prvo mjesto u skupini s francuskim Le Mansom. U tom društvu se može naći i turska Pinar Karsiyaka ako bude uspješna u ovom 10. kolu. Khimik je i dalje posljednji, osmi s pobjedom i devet poraza.

Hrvoje Perić je bio prvi strijelac talijanske momčadi i utakmice. Postigao je 19 koševa, imao 3 skoka i 2 asistencije. Igrao je 24 minute. Šut iz igre 73 posto (7/10 za dva, 1/1 za tri, slobodna bacanja 2/5).

Perić je s prosjekom 13.4 koša po utakmici prvi strijelac Umana Reyer Venezie u FIBA Ligi prvaka.

19. travanj 2024 22:10