StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/ŠPANJOLSKA

Real preko Dubrovčanina do vrha jer je i drugi Dubrovčanin izgubio

28. studenog 2016. - 09:51

Lukša Andrić je sa svojom ICL Manresom izgubio očekivano u Madridu od Real Madrida. Aktualni prvak je bio uvjerljiv protiv posljednjeplasiranog sastava lige, dobio 96:70, a kako je drugi Dubrovčanin u španjolskoj ligi, Ante Tomić sa svojom Barcelonom Lassom pao nakon produžetka u Malagi od Unicaje s 95:89, Real Madrid je od najvećeg rivala preuzeo vrh tablice. Real Madrid prvi s 8/1, Barcelona Lassa treća sa 7/2. Na drugo mjesto ugurale su se Tenerife, koja su kao i Real Madrid ostvarile osam pobjeda, ali su odigrale utakmicu više od dva trofejima najbogatija španjolska kluba (Tenerife 8/2). Unicaja je četvrta sa 6/3, koliko ima i Valencia, Bilbao Basket i Andorra. ICL Manresa je i dalje na samo jednoj pobjedi. U Madridu je upisala osmi poraz. Iznad nje je čak sedam sastava s tri pobjede, od desetog Estudiantesa do pretposljednje Fuenlabrade.

Andrić je protiv Real Madrida igrao 16 minuta i 17 sekundi: postigao 7 koševa (šut za dva 3/4, slobodna bacanja 1/1), imao 5 skokova, 1 asistenciju i 1 blokadu. Po valorizaciji bio je drugi najbolji igrač ICL Manrese u ogledu s prvakom.

Tomić pak po valorizaciji najbolji igrač Barcelone Lassa u Malagi (na slici). Za 24 minute i 21 sekundu ostvario je 'double double': 11 koševa (šut za dva 4/8, slobodna bacanja 3/5) i 11 skokova od čega pet u napadu. Plus jedna asistencija.

U idućem kolu Barcelona Lassa dočekuje Gran Canariu (5/5), a ICL Manresa je domaćin Unicaji.

25. travanj 2024 18:01